Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης

Αντιαισθητικές απαγορεύσεις αντί έμπνευσης....

Με ταχείς ρυθμούς πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των πλαστικών εύκαμπτων κολωνακίων στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης και δη σε σημεία ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού κάλλους, με τις ενέργειες των αρμοδίων υπαλλήλων, κατόπιν των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής, να διαμορφώνουν δυστυχώς, μία γενικότερη αντιαισθητική εικόνα.

Μετά από τις πρόσφατες εργασίες τοποθέτησης κολωνακίων απαγόρευσης στάθμευσης σε αρκετά σημεία της πόλης όπως ενδεικτικά, περιμετρικά του κηπάριου πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, καθώς επίσης και σε μεγάλα τμήματα της κεντρικής οδού Σταματίου Πρωίου, καταγράφηκαν αντίστοιχες ενέργειες από τον Δήμο και στην πλατεία Τσιροπινά, που αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία της ιστορικής πόλης μας.

Συγκεκριμένα, μπροστά από το κτίριο που στεγάζεται η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που προσφάτως φωτίστηκε, καθώς επίσης και περιμετρικά της μικρής πλατείας, η οποία πλαισιώνεται από ξεχωριστού αρχιτεκτονικού κάλλους νεοκλασικά κτίρια τοποθετήθηκαν περί τα δέκα κολωνάκια προκειμένου να εμποδίζεται η παράνομη στάθμευση οχημάτων και δικύκλων.

Παρέλκει σήμερα να στηλιτεύσουμε εκ νέου την κάκιστη νοοτροπία των οδηγών που μεταβαίνουν στην πόλη και αναζητούν θέσεις στάθμευσης, αναπτύσσοντας συστηματικά μία άναρχη κυκλοφοριακή συμπεριφορά, ωστόσο, κρίνεται επιβεβλημένος ο λιτός σχολιασμός όσον αφορά στην τακτική που συνεχίζει να ακολουθεί η Δημοτική Αρχή στο όνομα της αποσυμφόρησης του κέντρου.

Αντί να αναζητήσει τρόπους προκειμένου να εξυπηρετήσει επαρκώς τους δημότες παρέχοντάς τους χώρους για στάθμευση, η ίδια, επιλέγει μία αντιαισθητικού χαρακτήρα, τιμωρητική - προς την εικόνα της πόλης - τακτική, χωρίς να έχει επιδείξει μέχρι σήμερα την ικανότητα να εμπνεύσει τους δημότες ώστε οι ίδιοι να σεβαστούν την πόλη τους, επιλέγοντας εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Σε αυτό το πλαίσιο να σημειωθεί πως, διανύουμε ήδη τον Απρίλιο και ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί ο ακριβής χρόνος έναρξης χρήσης των δημοτικών ποδηλάτων.

Στο περιθώριο της παρούσας αναφοράς δε, θα πρέπει να τονισθεί πως, η Δημοτική Αρχή φαίνεται να πράττει και βάσει της λογικής “δύο μέτρα και δύο σταθμά” αναφορικά με το τί αξιολογεί ως αντιαισθητικό στοιχεί στην πόλη, καθώς ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, εντός του δημοτικού συμβουλίου, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με το σενάριο τοποθέτησης πλαστικών κολωνακίων κατά μήκος της παραλιακής οδού, προκειμένου να αποφεύγεται το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης, ανταπάντησε με σχετική επιχειρηματολογία περί διαμόρφωσης αντιαισθητικής εικόνας.

Τα συμπεράσματα στους αναγνώστες...