Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης τμήματος του ημιυπόγειου και υπόγειου του κτιρίου που στεγάζεται η έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Προς αξιοποίηση... αναξιοποίητος χώρος

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης τμήματος του ημιυπόγειου και υπόγειου χώρου στο κτίριο που στεγάζεται η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην πλατεία Τσιροπινά στην Ερμούπολη, καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Πρόκειται για ένα γωνιακό τμήμα κάτω από τον κύριο χώρο του μεγάλου παλαιού ιστορικού κτιρίου της πόλης, το οποίο έως και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο. Σύμφωνα με όσα αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό, ο εσωτερικός χώρος καθώς ήταν παραμελημένος επί πολλά χρόνια φέρει σημαντικές φθορές, ενώ σοβαρά προβλήματα έχει και το σχεδόν κατεστραμμένο ξύλινο δάπεδο. Ήδη, οι πρώτες εργασίες αυτών των ημερών, έχουν φέρει στην επιφάνεια κι έχουν αναδείξει τα παλαιά χρώματα των τοιχογραφιών του ημιυπόγειου, ενώ ταυτόχρονα, υλοποιούνται εργασίες καθαρισμού των μαρμάρινων πλακών στο εξωτερικό “περίβλημα” του κτιρίου.

Πέραν της συντήρησης που χαίρει ένα ιστορικό κτίριο, έστω και σε ένα μικρό τμήμα του, αξίζει να σημειωθεί πως, ο εν λόγω χώρος “αναβαθμίζεται” προκειμένου να καλύψει και λειτουργικές ανάγκες της Περιφέρειας, καθώς σύντομα θα μετατραπεί σε έναν κατάλληλο - προς χρήση - χώρο.