3η συνάντηση εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ψηφιακή Αφήγηση

«Γράμματα» και θάματα

19 εκπρόσωποι τεσσάρων ευρωπαϊκών οργανώσεων της Αγγλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Ελλάδας συμμετείχαν στην 3η συνάντηση εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ψηφιακή Αφήγηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης.

Προσωπικό και εκπαιδευόμενοι από το Λίβερπουλ, το Μπιάλιστοκ, τη Μπράιλα και τη Σύρο ενημερώθηκαν για τη μέθοδο της ψηφιακής αφήγησης στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Tell your story» του προγράμματος Erasmus+.

Μεταξύ των συμμετεχόντων, βρέθηκαν και τρεις εκπαιδευόμενες της Βαρδακείου, που μετέφεραν τις εμπειρίες τους από το εργαστήριο «I dig stories», κατά το οποίο δούλεψαν ομαδικά, γνωρίστηκαν με άλλες κουλτούρες, πειραματίστηκαν με τις νέες τεχνολογίες και δημιούργησαν μικρού μήκους ταινίες.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες δύο διακρατικές συναντήσεις διεξήχθησαν στο Λίβερπουλ και στο Μπιάλιστοκ αντίστοιχα, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στη Ρουμανία, όπου η κάθε οργάνωση θα κληθεί να παρουσιάσει τη δική της ταινία, με θέμα την πόλη της.

Οι εκπαιδευόμενοι της Βαρδακείου Σχολής Ερμούπολης επέλεξαν να αναδείξουν μέσα από την ιστορία τους την παραλία «Γράμματα» που αποτελούν μία όαση στο βόρειο τμήμα του νησιού. Για τις ανάγκες της ταινίας, οι συμμετέχοντες φωτογράφησαν την περιοχή και αναζήτησαν πληροφορίες τόσο από το βιβλίο του Τζον Πίρσον “Island in Greece”, όσο και από το διαδίκτυο. Στη συνέχεια, θα συγγράψουν το κείμενο το οποίο και θα αφηγηθούν, «ντύνοντας» τις εικόνες που έχουν ξεχωρίσει.

Όπως εξήγησε η υπεύθυνη της Βαρδακείου, Ευγενία Κόλλια, η Σχολή έχει ασχοληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τη συγκεκριμένη παραλία, πραγματοποιώντας καθαρισμούς, αλλά και συνδράμοντας στην τοποθέτηση ταμπέλας για τον Τζον Πίρσον.