Ημερίδα στη Σύρο

"Ζωή και καρκίνος"

  • Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, 2016 - 06:21

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, μετά από πολύχρονη και αδιάλειπτη λειτουργία με μοναδικό σκοπό την προστασία της υγείας όλων των πολιτών, χωρίς μόνιμα έσοδα, παρ’ όλη την οικονομική κρίση που δοκιμάζει τη χώρα μας, σε συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα του Γ.Ν. Πατρών, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Ζωή και Καρκίνος». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 στην Ερμούπολη Σύρου, στο Θέατρο Απόλλων.

Στόχος της διοργάνωσης της ημερίδας στη Σύρο είναι η διαρκής ανανεωμένη παροχή επιστημονικής γνώσης σχετικά με τον καρκίνο και η επιμόρφωση των γιατρών όλων των ειδικοτήτων από ειδικούς επιστήμονες, με δεδομένο το γεγονός ότι το νησί δεν διαθέτει Παθολόγο - Ογκολόγο και καθημερινά οι Επιστήμονες Υγείας καλούνται να αντιμετωπίσουν ογκολογικά περιστατικά και ασθενείς που χρήζουν ιδιαίτερης ιατρικής υποστήριξης.

Επιστημονικά υπεύθυνη είναι η κυρία Αθηνά Ν. Χριστοπούλου Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ στην Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών - Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ ) και του δικτύου «Γυναίκες στην Ογκολογία» (W4O).

Τα θέματα που θα τονιστούν αφορούν προβληματισμούς στην ολιστική αντιμετώπιση της νόσου. Η συνάντηση αυτή πλαισιώνεται από έγκυρους, διακεκριμένους έλληνες ομιλητές. Παράλληλα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, ώστε η μετάδοση των μηνυμάτων μέσα από τις οργανώσεις προς τους ασθενείς να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη, καθώς διεκδικούμε μία κοινή πορεία στην ολιστική αντιμετώπιση της νόσου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εγγραφή δωρεάν (12.00 προσέλευση – εγγραφές). Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (4 μόρια).

Έχοντας την πεποίθηση ότι η συμμετοχή σας θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία της προσπάθειάς μας, σας ευχαριστούμε θερμά και σας διαβεβαιώνουμε ότι η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για εμάς.

Με τιμή,

Δρ Αντώνης Χριστόπουλος

Πνευμονολόγος-Πρόεδρος ΕΑΕ Πάτρας

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ημερίδας «Ζωή και Καρκίνος»

Δρ Αθηνά Νικ. Χριστοπούλου

Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ

Ογκολογική Μονάδα Γ.Ν. Πατρών

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ημερίδας «Ζωή και Καρκίνος»

Σχετικά αρχεία: