Εντατικοί φορολογικοί έλεγχοι

  • Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2016 - 20:51

Το διάστημα της τρέχουσας θερινής τουριστικής περιόδου κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιούν ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών το διάστημα από 25 Ιουνίου έως και 7 Αυγούστου διαπιστώθηκαν συνολικά 103 παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και του υγειονομικού κανονισμού, σε 81 επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν:

34 φορολογικές παραβάσεις που αφορούσαν στη μη έκδοση 502 αποδείξεων,

65 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας για μη καταχώρηση στους πίνακες προσωπικού και εργασία πέραν του ωραρίου, που αφορούσαν 232 εργαζόμενους και

4 παραβάσεις που αφορούσαν στη λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια.

Σε ότι αφορά στις Κυκλάδες:

Στη Μύκονο, σε 7 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 5 περιπτώσεις μη έκδοσης 38 αποδείξεων και 4 περιπτώσεις μη καταχώρησης στους πίνακες προσωπικού, που αφορούσαν 4 εργαζόμενους.

Στη Σαντορίνη, σε 4 καταστήματα διαπιστώθηκαν 3 περιπτώσεις μη καταχώρησης στους πίνακες προσωπικού, που αφορούσαν 23 εργαζόμενους και 2 περιπτώσεις εργασίας πέραν του ωραρίου, που αφορούσαν 4 εργαζόμενους.