Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων

Προσοχή σε χρεώσεις από τουριστικό οδηγό

  • Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2013 - 06:00

Την προσοχή των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων εφιστά ο Πρόεδρος της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων, κ. Αντώνης Καρατάσος, για το ενδεχόμενο χρέωσής τους με μεγάλο χρηματικό ποσό από συμπλήρωση στοιχείων για τη διαφήμιση του καταλύματός τους.

Σύμφωνα με τη φόρμα που απέστειλε στα μέλη της Ομοσπονδίας, φαίνεται πως ο διεθνής τουριστικός οδηγός «Traveller’s Digest», που παρέχει πληροφόρηση για τουριστικές υπηρεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια αεροδρόμια, ενοικιάσεις οχημάτων, ακτοπλοϊκές γραμμές κλπ), αλλά και για διάφορα θέματα ειδικού τουριστικού ενδιαφέροντος ανά χώρα (κλίμα, τοπική ώρα, αριθμούς κλήσης για επείγοντα περιστατικά), χρεώνει όσους επιστρέψουν συμπληρωμένη τη φόρμα με το ποσό των 795 ευρώ.

Στη φόρμα οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν το είδος, τη δυναμικότητα, τις τιμές και την κατάταξη της τουριστικής υπηρεσίας που διαθέτουν (πχ. ξενοδοχείο, δωμάτιο κλπ), τα στοιχεία επικοινωνίας και το όνομα του υπευθύνου της μονάδας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους που οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν στην τουριστική μονάδα και άλλα στοιχεία που αφορούν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται η μονάδα και τις πρόσθετες υπηρεσίες που παρέχει. Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να αποστείλουν ηλεκτρονικά φωτογραφία ή το διαφημιστικό φυλλάδιο της μονάδας τους.

Τα «ψιλά γράμματα»

Στο πεδίο «Όροι παραγγελίας» της προς συμπλήρωση φόρμας αναφέρεται: «Με την παρούσα το ξενοδοχείο συναινεί για τη διατήρηση και παρουσίαση των βασικών δηλωθέντων πληροφοριών από το Treveller’s Digest. Επιπλέον το ξενοδοχείο δίνει αμετάκλητη εντολή για διαφήμιση από το Treveller’s Digest των πληροφοριών συν μίας φωτογραφίας του ξενοδοχείου για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο εκδότης διατηρεί δικαίωμα επί του σχεδίου, της θέσης και της εικόνας της καταχώρισης. Η διάρκεια του συμβολαίου παρατείνεται για ένα ακόμη έτος, εκτός και αν ακυρωθεί μέσω καταχωρισμένου mail το αργότερο έως 3 μήνες πριν τη λήξη του. Η ετήσια αμοιβή ανέρχεται στο ποσό των 795 ευρώ και πρέπει να καταβληθεί μέσα σε 20 ημέρες από την ημέρα τιμολόγησης. Ο εκδότης έχει το δικαίωμα να διατηρήσει τις πληροφορίες και να τις διαφημίσει σε ηλεκτρονικά μέσα. Όλες οι αλλαγές που θα ζητηθούν στις πληροφορίες γίνονται δωρεάν όσο ισχύει η παραγγελία. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός για τυχόν ζημίες εξαιτίας πιθανών λαθών στην καταχώριση μπορούν να επιλυθούν με τη δωρεάν δημοσιοποίηση της αναθεωρημένης καταχώρισης μέσα στο επόμενο έτος. Η δικαιοδοσία της εταιρίας είναι το Αμβούργο Γερμανίας»

Συνιστά προσοχή

Ο κ. Καρατάσος, καλεί τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων αν λάβουν με φαξ ή συνημμένη επιστολή τη φόρμα αυτή να μην την συμπληρώσουν, εξηγώντας ότι «αυτομάτως θα χρεωθείτε 795 ευρώ από την εταιρεία που σας το έστειλε».