Στα 10 πιο αγαπημένα νησιά στον κόσμο η Θήρα

«Θαλασσοξυπνημένη, αγέρωχη» Σαντορίνη

4η αγαπημένη στην Ευρώπη η Νάξος
  • Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2013 - 06:00

Στην 5η θέση των πιο αγαπημένων νησιών στον κόσμο φιγουράρει η Σαντορίνη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που ανακοίνωσε προχθές το Trip Advisor, μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες παγκοσμίως.

Η ιστοσελίδα ανακοίνωσε τους νικητές των βραβείων ταξιδιωτών, τα οποία προέκυψαν από έρευνα που βασίστηκε σε σχόλια και απόψεις εκατομμυρίων ταξιδιωτών από ολόκληρο τον κόσμο, τις οποίες κατέθεσαν στην ιστοσελίδα. Η έρευνα εξετάζει με ποιοτικές και ποσοτικές μεθόδους, τα στοιχεία των οποίων συλλέγονται και τίθενται σε επεξεργασία στο τέλος του χρόνου, τα καλύτερα βαθμολογημένα ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα, τα οποία υπάρχουν καταχωρισμένα στη σελίδα του TripAdvisor. Σύμφωνα με τους ταξιδιώτες, το Trip Advisor κατέληξε στην ανάδειξη των 100 πιο αγαπημένων νησιών του πλανήτη. Τα βραβεία αφορούν τα δέκα πιο αγαπημένα νησιά στον κόσμο, αλλά και επιμέρους κατηγορίες όπως τα δέκα με τις καλύτερες κριτικές στην ΗΠΑ, την Ασία, την Ευρώπη και σε υποκατηγορίες όπως τα «10 πιο αγαπημένα στην Ελλάδα».

Τα νησιά της καρδιάς μας

Η Σαντορίνη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους πολύ δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε σπουδαίους τουριστικούς «κολοσσούς». Η λίστα με τα 10 πιο αγαπημένα νησιά στον κόσμο περιλαμβάνει στην πρώτη θέση το Ambergris Caye στο Μπελίζ και συνεχίζει με το St John (Παρθένες Νήσοι ΗΠΑ), το Bora-Bora στη Γαλλική Πολυνησία, το San Juan στην Washington, τη δική μας Σαντορίνη, το νησί Mujeras στο Μεξικό, το Moorea στη Γαλλική Πολυνησία, το Koh Tao της Ταϊλάνδης, το Νησί του Πάσχα στη Χιλή και το Nosy Be στη Μαδαγασκάρη.

Σε επιμέρους έρευνα, η Σαντορίνη έχει αναδειχθεί το πιο αγαπημένο νησί στην Ευρώπη, με δεύτερη την Κεφαλονιά και τρίτο το ιταλικό Capri. Αμέσως μετά, ακολουθεί η Νάξος και στην 7η θέση η Ζάκυνθος

Το κυκλαδονήσι με το πασίγνωστο ηλιοβασίλεμά του, παραμένει σταθερά πρώτο και στη λίστα με τα πιο αγαπημένα νησιά της Ελλάδας, η οποία συμπληρώνεται από την Κεφαλονιά στη 2η θέση και τη Νάξο 3η να ακολουθείται από τη Ζάκυνθο. Στην 5η θέση κάνει την εμφάνισή της η Ίος, 6η είναι η Κρήτη και 7η η Μύκονος. Η λίστα των ελληνικών αγαπημένων κλείνει με Λευκάδα, Πάρο και Σκιάθο.