Για υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Πάρου κάνει λόγο ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων

Ζητείται χρονοδιάγραμμα για το εμπορικό λιμάνι

  • Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2013 - 06:02

Δεσμεύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ζητά ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου-Αντιπάρου «Μαντώ Μαυρογένους» από τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, αναφορικά με τον χρόνο υλοποίησης του έργου της κατασκευής εμπορικού λιμανιού στην Πάρο.

Όπως σημειώνεται σε σχετική επιστολή του Συλλόγου, η συνύπαρξη επιβατηγών πλοίων μαζί με τα εμπορικά πλοία που μεταφέρουν αδρανή υλικά, όπως τσιμέντα, καύσιμα, τούβλα κ.λπ. μέσα στον κόλπο της Παροικίας είναι ασύμβατη, καθώς, όπως υπογραμμίζεται, όλα αυτά συμβαίνουν δίπλα στις ομορφότερες παραλίες της πρωτεύουσας του νησιού, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν που το νησί έχει να προσφέρει. «Οι παραπάνω δραστηριότητες στο Βίντσι της Παροικίας προκαλούν αρνητικές συνέπειες σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε και βιώνουμε όλοι μας», επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μπιζάς.

Μάλιστα, με άλλο έγγραφό του προς Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου, ο Σύλλογος ζητά να του γνωστοποιηθούν οι εγκρίσεις που έχει το λιμάνι της Παροικίας Πάρου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε να λειτουργεί ως εμπορικό λιμάνι. Υπενθυμίζεται ότι η ανάγκη άμεσης μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού της Πάρου όσο και για οι περιβαλλοντικές και αισθητικές συνέπειες που επιφέρει στην τουριστική εικόνα της Παροικίας η συνύπαρξη εμπορικού και τουριστικού λιμανιού, είχε τεθεί επιτακτικά από τον Σύλλογο και στην Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου σε συνάντηση που είχαν τον Φεβρουάριο.

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος ζητά από τον Δήμο να του κοινοποιείται κάθε έγγραφο σχετικό με την αριθ. 164/2007 απόφαση, η οποία καθορίζει ότι από το έτος 2008 ισχύει η απαγόρευση στην Παροικία της εισόδου και κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν αδρανή υλικά για εξαγωγή από το νησί από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.