Επιμελητήριο Κυκλάδων

Συνάντηση εργασίας για το παραεμπόριο

  • Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2013 - 20:05

Συνάντηση εργασίας με θέμα την αντιμετώπιση του παραεμπορίου πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη, με απευθείας σύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανου Κομνηνού και του επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), αντιστράτηγου εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και πρώην γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος κ. Δημήτριου Μπουλούκου.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι του Νομού Κυκλάδων, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο Αστυνομικός Δ/ντης Κυκλάδων, Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας Ν. Κυκλάδων, Διοικητές των Λιμεναρχείων, Υπολιμεναρχείων και Λιμενικών Σταθμών Ν. Κυκλάδων, ο πρόεδρος της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων και εκπρόσωποι των Εμπορικών και Εμποροεπαγγελματικών Συλλόγων του Ν. Κυκλάδων.

 

Κατά τη διάρκεια των αναλυτικών εισηγήσεων που έγιναν από το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανο Κομνηνό, και τον επικεφαλής του ΣΥ.Κ.Α.Π κ. Δημήτρη Μπουλούκο, σε θέματα που αφορούν στο νομικό πλαίσιο που διέπει την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, στο ρόλο του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π.), και στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει χώρα, για την καταπολέμηση του φαινομένου, κατέστη σαφής η πρόθεση τους να περιφρουρήσουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα, την εφαρμογή της νομοθεσίας, με σκοπό την πάταξη του φαινομένου.

 

Για πρώτη φορά, έγιναν εκ του σύνεγγυς, σαφείς οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες των Περιφερειών, των Δήμων και των Διωκτικών Αρχών (Αστυνομίας και Λιμενικού Σώματος) που απορρέουν από το αναμορφωμένο νομικό πλαίσιο, και δόθηκαν κατευθύνσεις και οδηγίες για τη συγκρότηση από την Περιφέρεια, των Κλιμακίων Ελέγχου και το συντονισμό όλων των Αρχών, με σκοπό την άμεση καταπολέμηση του φαινομένου.

 

Επιπλέον, η δέσμευση τόσο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Πουσσαίου όσο και των εκπροσώπων των αρμόδιων Υπηρεσιών, των Διωκτικών και των Δημοτικών Αρχών, για άμεση ενεργοποίηση και συντονισμό των υπηρεσιών τους, δημιουργεί για πρώτη φορά τις προϋποθέσεις για τη θωράκιση του νομού και την προστασία της νόμιμης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

Από πλευράς Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος, δεσμεύθηκε για άμεση επικοινωνία και συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές και τους επαγγελματικούς φορείς του Νομού, αλλά και για οποιαδήποτε υποστήριξη κριθεί απαραίτητη. Τέλος, τόνισε ότι το Επιμελητήριο αντιλαμβάνεται πλήρως τα προβλήματα των Υπηρεσιών, αλλά και ότι θα περιφρουρήσει με κάθε τρόπο την εφαρμογή της νομοθεσίας, με σκοπό τον περιορισμό του φαινομένου, στο μέγιστο δυνατό βαθμό.