7o Συνέδριο Εμποροεπαγγελματικών Συλλόγων Ν. Κυκλάδων

Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει αύριο στις 11:00, στο Μπελλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο, ο Εμπορικός Σύλλογος Θήρας, σε συνεργασία με την Ε.Σ.Ε.Ε και το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διήμερων εργασιών του 7ου Συνεδρίου των Εμπορικών Συλλόγων Νομού Κυκλάδων με τόπο δράσης τη Σαντορίνη.

Το θέμα “Κρουαζιέρα – προοπτικές – θέματα προς επίλυση για την περαιτέρω ανάπτυξή της – οφέλη για την τοπική κοινωνία – ιδιαιτερότητες για τη Σαντορίνη” θα αναπτύξουν οι ομιλητές, Αντώνης Καλούδης, εκπρόσωπος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας και Μιχάλης Νομικός, ναυτιλιακός εκπρόσωπος Εταιρειών Κρουαζιέρας.

Για τις “Εμπορικές – Τουριστικές Επιχειρήσεις – Προσκλήσεις και Προοπτικές” θα μιλήσει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.), Βασίλης Κορκίδης. Στη συνέχεια, το θέμα “Αναπτυξιακές Λύσεις” θα παρουσιάσει ο Σπύρος Φλώρος, Διευθυντής Πιστοδοτήσεων ΜΜΕ Εθνικής Τράπεζας, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, Γιάννης Παλαιολόγος θα εστιάσει στην “Παράδοξη προτίμηση για χαμηλής ποιότητας συναλλαγές”.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) με θέμα “Ειδικά χαρακτηριστικά εμπορικών – τουριστικών επιχειρήσεων” από τους επίκουρες καθηγητές κα. Β. Αρανίτου και κ. Ι. Σαγιά.

Στη λήξη του Συνεδρίου το μεσημέρι της Κυριακής 27 Οκτωβρίου 2013 θα γίνει ανάθεση της επόμενης διοργάνωσης, αλλά και η καθιερωμένη ανταλλαγή των αναμνηστικών δώρων.