Παρέμβαση του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην ΥΠΑ για τις αεροπορικές συνδέσεις των νησιών

“Να μη χαθεί ούτε μία ημέρα”

Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να προσγειώνονται μεγαλύτερα αεροσκάφη, ζητά ο Γ. Ρούσσος

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση μέχρι στιγμής τόσο της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας), όσο και της νέας διοίκησης της Aegean Airlines και της Olympic Air, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, με επιστολή του ζητά από την Υπηρεσία να επισπευσθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να κερδηθεί χρόνος και να προσγειώνονται μεγαλύτερα αεροσκάφη στα νησιά.

Σημειώνεται πως παράλληλα με την ΥΠΑ, αποδέκτες της εν λόγω επιστολής είναι οι υπουργοί Υποδομών – Μεταφορών και Εργασίας, οι βουλευτές Κυκλάδων, οι αιρετοί της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και Νοτίου Αιγαίου καθώς και οι επαγγελματικοί φορείς και Σύλλογοι του νομού.

Κέρδος στα νησιά

Αναλυτικότερα, ο κ. Ρούσσος, ο οποίος αξίζει να τονισθεί πως έχει συμβάλει ουσιαστικά σε όλες τις εξελίξεις που δίνουν νέο ορίζοντα όσον αφορά στις αεροπορικές δυνατότητες των νησιών αρμοδιότητάς του Επιμελητηρίου (Μήλο, Νάξο, Πάρο και Σύρο), πραγματοποιεί πρωτίστως, αναφορά στις συναντήσεις που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα με τη νέα διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας ενώ μιλά και για τα θετικά στοιχεία που έχουν εξαχθεί και σχετίζονται με την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί από την 1η Δεκεμβρίου, η οποία θα ωφελήσει τους επιβάτες, παρέχοντάς τους φθηνότερα εισιτήρια. Επίσης, κάνει λόγο για τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για κάθε νησί, λέγοντας πως στη Νάξο καταγράφεται αύξηση κατά πέντε θέσεις, στην Πάρο υλοποιείται ο νέος αερολιμένας, στη Μήλο απομακρύνθηκαν εμπόδια και αυτόματα αυξάνονται οι θέσεις ενώ για τη Σύρο “αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη το ότι είναι δυνατή η προσέγγιση σε μόνιμη βάση, από μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκάφη, μετά από μικρές παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες (διαμόρφωση – «ταπείνωση» λοφίσκου στη νότια πλευρά εντός του αερολιμένα και απομάκρυνση στύλων της Δ.Ε.Η. στη νότια πλευρά, εκτός του αερολιμένα)”.

“Να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα”

Στη συνέχεια, ο κ. Ρούσσος κάνοντας αναφορά στην επιτυχή προσγείωση του αεροσκάφους των 78 θέσεων στη Σύρο και στις συναντήσεις με τους κκ Αθανάσιο Μάρκου και Δημήτρη Γερογιάννη, τους οποίους ευχαριστεί για τη συνεργασία τους, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα προς την ΥΠΑ, “Αναγνωρίζουμε την ύπαρξη θετικής διάθεσης από πλευράς της Υπηρεσίας σας και εκφράζοντας την ικανοποίηση μας για τούτο, παρακαλούμε όπως εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα από πλευράς σας για τη μετατροπή αυτής της διάθεσης σε πράξεις, ώστε να μη χαθεί ούτε μία ημέρα και να επισπευθούν οι διαδικασίες στα νησιά της περιοχής αρμοδιότητάς μας (Μήλος, Νάξος, Πάρος και Σύρος), καθώς η εξασφάλιση ακόμα και μίας θέσης – ειδικότερα μετά την ανακοίνωση της νέας εμπορικής πολιτικής της εταιρείας - είναι πολύτιμη για τα νησιά μας”. Καταλήγοντας δηλώνει πως εκτός από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι αιρετοί της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι μόλις κληθούν, “θα δράσουν άμεσα”.