Μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 6ης Νοεμβρίου

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που διοργανώνουν αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει ενεργά η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), με αφορμή τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Άρση των αντεργατικών μέτρων ζητά η ΠΝΟ

Τη συμμετοχή των πληρωμάτων των πλοίων όλων των κατηγοριών στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης Νοεμβρίου αποφάσισε σε συνεδρίαση της και η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΝΟ σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση “εξετάστηκε η όλη γενική κατάσταση στον χώρο της ναυτικής εργασίας και όπου διαπιστώθηκε ότι δυστυχώς συνεχίζεται η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών, με τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων, η οποία και έχει φθάσει σε δραματικά επίπεδα, με την εντατικοποίηση της εργασίας των όσων έχουν απομείνει, με τη συνεχή παραβίαση της υφιστάμενης νομοθεσίας, με την επί μήνες μη πληρωμή των δεδουλευμένων, με την συνεχή αύξηση της ανεργίας κτλ”.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα άμεσα αιτήματα της Ομοσπονδίας που απαιτούν λύσεις είναι: η άμεση άρση της πολιτικής κινητοποίησης (επιστράτευσης), η άμεση διόρθωση και απάλειψη της ρύθμισης (άρθρ. 6 παρ. 1) του Κανονισμού, η ριζική επανεξέταση των αποφάσεων ΥΝΑ για σύνθεση πληρώματος των πλοίων Ελλάδας - Ιταλίας, η επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των Μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων καθεστώς,η άμεση λήψη μέτρου για την ανακούφιση των συνταξιούχων συναδέλφων τους από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων, που υπέστησαν την τελευταία διετία, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων, που εκκρεμούν”.

Κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων

Κάλεσμα για μαζική και ενεργή συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση απευθύνει προς όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους της Σύρου το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων. Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του, “μόνο η πολυπληθής συμμετοχή του κόσμου μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα καταστροφικά σχέδιά τους και μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του αγώνα όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων, ώστε να γίνει καταλύτης για την κινητοποίηση και οργάνωση της συμπιεσμένης παλλαϊκής οργής για να νικήσουμε τον φόβο που θέλουν να μας προκαλούν”.

“Με τον αγώνα μας θα επιβάλουμε τις λύσεις”

Ως εκ τούτου, καλεί τους πολίτες να απεργήσουν, να διαδηλώσουν και να απαιτήσουν θέσεις εργασίας για όλους και όλες, καθώς και την επαναφορά θεσμών συλλογικής διαπραγμάτευσης. Καταλήγοντας, διαμηνύει ότι “ενωμένοι και αποφασισμένοι δηλώνουμε ότι τις λύσεις στα προβλήματα δεν τις παρακαλάμε. Με τον αγώνα μας θα τις επιβάλουμε, όλοι μαζί ενωμένοι την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων”.

Ετικέτες: