Πρόγραμμα απασχόλησης νέων στον τουρισμό

Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων

Με επιχορήγηση σε ιδιώτες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, για πρόσληψη ανέργων νέων έως 29 ετών, επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας να ανακόψει μέρος των υψηλών ποσοστών ανεργίας τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, όσο θα είναι και διάρκεια του προγράμματος.

Εχθές υπογράφηκε από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα που αφορά στη δράση του υπουργείου «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στο κλάδο τουρισμού» και αφορά στην επιχορήγηση των τουριστικών επιχειρήσεων που θα ανταποκριθούν.

Πρόκειται για το πρόγραμμα απασχόλησης, συνολικού ύψους 39 εκ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί από τους υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και απευθύνεται σε 10.000 άνεργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 χρόνων που θα απασχοληθούν στον τουριστικό τομέα.

Εξ αυτών οι 2.000 θέσεις θα αφορούν σε απόφοιτους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενώ οι 8.000 σε νέους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η επιχορήγηση θα δοθεί στις επιχειρήσεις από το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους και θα φτάνει για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης των νέων κάτω των 25 ετών στα 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα.
Για τους νέους άνω των 25 ετών η επιχορήγηση θα ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα και θα ισχύει η επιχορήγηση για ένα εξάμηνο κατά το οποίο θα καλύπτεται μέρος του κόστους μισθοδοσίας των εν λόγω υπαλλήλων.
Οι νέοι που θα επιλεγούν θα καταρτιστούν εντός πέντε μηνών κατά 80 ώρες σε πρακτικό επίπεδο και 500 ώρες πρακτικής άσκησης και θα απασχοληθούν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής αναπτυξης, σε υπηρεσίες εστίασης, σε επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων και στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών.
Η έναρξη εγγραφής των νέων στο πρόγραμμα ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 27 Μαίου, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν την δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων τους στην ιστοσελίδα www.sete-voucher.gr.
Με το πέρας της καταλυτικής ημερομηνίας και εντός 15νθημέρου θα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων ώστε έως την 1η Ιουλίου να ξεκινήσει η επαγγελματική τους απασχόληση.
Η κάθε επιχείρηση θα επιδοτηθεί με 2.400 ευρώ για τους απόφοιτους μέσης εκπαίδευσης και 2.700 ευρώ για απόφοιτους πανεπιστήμιου, με λήξη του προγράμματος τον Οκτώβριο του 2014, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να κρατήσουν τον ασκούμενο και μετά το τέλος του προγράμματος για την κάλυψη των αναγκών τους.

Ετικέτες: