"Ουρά" για τη διοργάνωση κινέζικων γαμων κάνουν οι Κυκλάδες

"Και στα δικά μας"

Με την κινηματογραφική παραγωγή “Πεκίνο ιστορία αγάπης”, που γυρίστηκε στο νησί της Σαντορίνης και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Κίνα στις 14 Φεβρουαρίου 2014, επισφραγίζεται η ιδιαίτερη αγάπη των Κινέζων προς το “διαμάντι του Αιγαίου”.

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι με την ταινία αυτή, η Ελλάδα διεκδικεί μερίδιο από το σύνολο των 97 εκατομμυρίων Κινέζων, οι οποίοι αποφασίζουν ετησίως να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η Σαντορίνη αποδεικνύεται ο πλέον δημοφιλής προορισμός των Κινέζων στην Ελλάδα, ο οποίος αποτελεί το ιδανικότερο σκηνικό ακόμη και για τη διοργάνωση των γαμήλιων τελετών τους.

Μήλος, Μύκονος και Αμοργός διεκδικούν μέρος της πίτας

Σημειώνεται μάλιστα ότι μόνο για το 2014 οι λίστες αναμονής στα γραφεία οργάνωσης γάμων του νησιού έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με τις νύφες και τους γαμπρούς να έχουν ήδη ανταλλάξει όρκους αιώνας αγάπης. Το παράδειγμα της Σαντορίνης επιθυμούν να ακολουθήσουν κι άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Μήλος, η Μύκονος και η Αμοργός, διεκδικώντας μέρος της τουριστικής πίτας που προέρχεται από τη χώρα της Ανατολής. Σημειώνεται μάλιστα ότι 97 εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν ετησίως στο εξωτερικό, ποσοστό το οποίο αναμένεται να πάρει την “ανιούσα”, όσο θα αυξάνεται και το βιοτικό επίπεδο των Κινέζων και ειδικά της μεσαίας τάξης.

Ωστόσο η προσέλκυση των Κινέζων τουριστών δεν αποτελεί στόχο μόνο των επιμέρους προορισμών, αλλά και ολόκληρων κρατών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία που προβαίνουν στην εφαρμογή ειδικών μέτρων με πρώτη τη διευκόλυνση στις διαδικασίες έκδοσης βίζας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο αριθμός των Κινέζων που επισκέπτονται την Ελλάδα αγγίζει ετησίως τις 100.000.

Παράλληλα, η νομοθετική ρύθμιση για εκχώρηση 5ετούς διάρκειας με την αγορά ακινήτου αξίας άνω των 250.000 ευρώ σε όσους αλλοδαπούς αγοράσουν ακίνητα έχει οξύνει το ενδιαφέρον των Κινέζων, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα υποκινούμενοι είτε από τις τιμές, είτε από την απαράμιλλη αγάπη της Κίνας στη χώρα μας.

Ετικέτες: