Οι “Κυκλάδες” του εξωτερικού

  • Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2014 - 06:10

Τα ελληνικά νησιά για ακόμη μια τουριστική σεζόν «μαγνητίζουν» τα βλέμματα και τα αφιερώματα εγχώριου και ξένου τύπου, ξεχωρίζοντας για την ιδιαίτερη και ξεχωριστή φυσική τους ομορφιά. Παράλληλα με την μερική οικονομική άνοδο της χώρας, είναι και η συνεχιζόμενη προβολή των ελληνικών νησιών. H συνολική τουριστική ροή του 2014 εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 22,5 εκατ. τουρίστες (νέο ζενίθ), έναντι αντίστοιχης ροής 19,9 εκατ. επισκεπτών, που παρατηρήθηκε το 2013», αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, η πλειοψηφία εκ των οποίων επιλέγουν τα νησιά του Αιγαίου ώστε να εξασφαλίσουν ικανοποιητικές διακοπές στην Ελλάδα.

Την απάντηση στο ερώτημα « Γιατί οι ξένοι προτιμούν τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά;», δίνει το καναδικού free press «Μετρό». Μια από τις εφημερίδες που διανέμεται καθημερινά και δωρεάν στις μεγαλουπόλεις του Καναδά, διαφημίζονται τα ελληνικά νησιά με τον τίτλο «Κυκλάδες». Σε ένα εκτενές φωτογραφικό αφιέρωμα του περιοδικού ξετυλίγεται μια πτυχή του φυσικού πλούτο των νησιών της χώρας, χάρη στον οποίο το Αιγαίο αποτέλεσε πόλο έλξης εκατομμύριων τουριστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο και κατ’ επέκταση έγινε ένας από τους βασικότερους συντελεστές της τουριστικής και οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του δημοσιεύματος, «το αρχιπέλαγος των Κυκλάδων στην Ελλάδα, είναι γνωστό για τις πανοραμικές θέες του, τις αμμώδεις παραλίες και τα συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα».

Δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός το ότι τα νησιά Μύκονος και Σαντορίνη στέφθηκαν οι «βασίλισσες» του καλοκαιριού, αφού και στο συγκεκριμένο αφιέρωμα έχουν την τιμητική τους. Οι εικόνες από τη Μικρή Βενετία, το λιμάνι της Μυκόνου και τους ανεμόμυλους, καθώς και από τη Σαντορίνη, αναδεικνύουν τα χρώματα και τη θάλασσα των Κυκλάδων συνοδευμένη από τα λόγια «Τα ασβεστωμένα σπίτια φαίνεται να στοιβάζονται σαν κύβοι ζάχαρης στα βράχια της Σαντορίνης». Με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα, γίνεται πλέον αντιληπτό πως η χώρα με την εμπλουτισμένη της ομορφιά και την γεωγραφική της θέση σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υποδομών της, δύναται να εξελίξει, εκτός από ένα ανταγωνιστικό τουριστικό μοντέλου, και άλλους τομείς που θα συνεισφέρουν στην οικονομική εξυγίανση.

Ετικέτες: