Αίτημα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου στον Μ. Χρυσοχοΐδη

Την επίσπευση των κτιριακών υποδομών στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου.

“Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο πνοής για τα νησιά μας , είναι σε εξέλιξη.

Ένα έργο που θα επιτρέψει την πρόσβαση στους μόνιμους κατοίκους και στους επισκέπτες των νησιών μας (Πάρου- Αντιπάρου) σε δημόσια ή ιδιωτικά ιατρικά κέντρα υγείας, καθώς θα δώσει λύση σε σημαντικό βαθμό στα προβλήματα διακομιδής των ασθενών .

Είναι το σημαντικότερο έργο των τελευταίων 100 χρόνων που έγινε στο νησί μας και η «σφραγίδα» του θα επηρεάσει τις ζωές μας, για πάρα πολλά χρόνια.

Είναι γεγονός ότι το 2014 για πρώτη χρόνια μετά το 2011, αυξήθηκε η είσοδος τουριστών στη χώρα μας και μάλιστα προς όλους τους προορισμούς.

Το νησί μας ήταν από τις περιοχές που με χαρά υποδέxθηκε ξανά αλλοδαπούς επισκέπτες, όπου παρά την κρίση, οι επαγγελματίες του κλάδου ήταν έτοιμοι με χαμόγελο και βελτιωμένες υπηρεσίες, να δείξουν την διάθεση τους, ώστε η υπόθεση «τουρισμός» να μπει σε μια στερεή βάση.

Σημαντικό ρόλο στην περεταίρω βελτίωση του όλου κλίματος αλλά και στην τοποθέτηση των νησιών μας, στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη, μπορεί να διαδραματίσει η λειτουργία του νέου αεροδρομίου, ιδιαίτερα αν αυτή ξεκινήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2015.

Γι αυτό ζητάμε την παρέμβαση σας, με σκοπό την άμεση υλοποίηση των λύσεων που έχουν προταθεί για τις κτιριακές κατασκευές του νέου αερολιμένα, καθώς και για την άμεση ολοκλήρωση των υπόλοιπων απαραίτητων υποδομών .

Αλλά ταυτόχρονα είμαστε κι εμείς διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, ώστε η νέα τουριστική περίοδος να μας βρει με ένα αεροδρόμιο σε λειτουργία, γεγονός που θα βάλει τις βάσεις για την παραπέρα τουριστική μας ανάπτυξη”.