Οι Κυκλάδες top προορισμός του 2015 σύμφωνα με την Daily Mail

Μύκονος και Σαντορίνη ξανά πρωταγωνίστριες

Ο απόηχος της επιτυχίας της περσινής τουριστικής σεζόν, ιδιαίτερα για τα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου, φαίνεται να έχουν επηρεάσει την διαμόρφωση της λίστας των top προορισμών για το 2015.

Η χρονιά που η χώρα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ της σε επίπεδο αφίξεων και τουριστικής κίνησης, έντεινε την ζήτηση των νησιών των Κυκλάδων καθώς όλο και περισσότεροι επισκέπτες εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για την φυσική ομορφιά και το πολιτισμικό μεγαλείο που αναδεικνύουν τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Ακόμη μια τουριστική σεζόν προβλέπεται να στεφθεί με μεγαλύτερη επιτυχία από την προηγούμενη, με βασική προϋπόθεση ότι οι νέες τροπολογίες στον τουριστικό τομέα και οι νέες επιχειρήσεις για αναβάθμιση των υποδομών, των υπηρεσιών και της γενικότερης εικόνας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, θα προσφέρουν σταθερότητα και νομιμότητα στον τουριστικό κλάδο.

Μεταξύ της τριάδας τα νησιά του Αιγαίου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, Daily Mail, το νησί των Ανέμων και η Σαντορίνη είναι έτοιμοι προς αποβίβαση και κατά την τουριστική σεζόν του 2015, καθώς συγκαταλέγονται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων και παγκόσμιων προορισμών για το επόμενο καλοκαίρι. Όπως αποφαίνεται, ήδη ο χειμώνας αποτελεί προπύλαιο των κρατήσεων του ερχόμενου καλοκαιριού αφού μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες ετοιμάζουν μαζικές κρατήσεις. Μύκονος και Σαντορίνη φαίνεται να ανταγωνίζονται ήδη αναγνωρισμένους προορισμούς, όπως το Μαϊάμι, η Ταϊλάνδη και η Φλόριντα. Παρά ταύτα όπως ενδεικτικά αναφέρεται στο αφιέρωμα της εν λόγω εφημερίδας στα ελληνικά νησιά, « Έχει γίνει ο αγαπημένος τόπος διακοπών για πολλές διασημότητες από το Χόλυγουντ ή το μουσικό στερέωμα, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα αυξηθούν οι απευθείας πτήσεις από πολλά σημεία του κόσμου, κάτι που θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την προσέλευση κι άλλων τουριστών».

Όπως αποδεικνύεται, τα νησιά του Αιγαίου καλούνται να γνωρίσουν ένδοξες μέρες στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τουρισμού καθώς όπως παρουσιάζονται αποτελούν καταλυτικό παράγοντα διαμόρφωσης ξένων προτιμήσεων για διακοπές αλλά και στην ενίσχυση ενός πιο δελεαστικού ελληνικού τουριστικού μοντέλου. Σύμφωνα με το αφιέρωμα στον ελληνικό τουρισμό, δηλώνεται πως « Η Ελλάδα γίνεται πλέον ένας προνομιακός τόπος διακοπών» αφού Βρετανοί, Ισπανοί, Αμερικάνοι και Άγγλοι προβάλλουν ιδιαίτερο ζήλο για τα ελληνικά νησιά, με υψηλό αριθμό υποδοχής κυρίως σε Μύκονο και Σαντορίνη. Γεγονός που αποδεικνύει πως οι Κυκλάδες έχουν μπει σε νέα τουριστική τροχιά, ώστε να «γευτούν» τους καρπούς της επιτυχημένης προσπάθειας αναβάθμισης του τουριστικού τους προϊόντος.

Ετικέτες: