Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου: "Χαρίσαμε τη νησιωτικότητα"

  • Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2015 - 12:42

Στις ανισορροπίες που δημιουργεί στην αγορά από σήμερα 1η Οκτωβρίου η μετάταξη της   Πάρου μαζί με τη Μύκονο, Σαντορίνη, Νάξο και Σκιάθο  σε  «κανονικό» καθεστώς ΦΠΑ, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου.

«Η παραμονή γειτονικών μικρών ή μεγάλων νησιών στους παλαιούς συντελεστές θα φέρει προβλήματα και ανισότητες.

Μακάρι η κυβέρνηση να μπορούσε να καταργήσει όμως και πολλά προβλήματα της καθημερινότητας των απομονωμένων κατοίκων των νησιών μας, με την ίδια ευκολία.

Όπως την έλλειψη γιατρών, δασκάλων και καθηγητών την ελλιπή συγκοινωνία, το ήδη υψηλό κόστος ζωής.

Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά σε περίοδο ύφεσης, με την αύξηση των τιμών ενώ ταυτόχρονα επιβάλλεται και βαρύτατη φορολογία θα είναι ανυπέρβλητες.

Θεωρούμε πολύ άδικο ότι τόσο καιρό κανείς δεν κατάλαβε το μέγεθος του προβλήματος και οι υπεύθυνοι εύκολα «ξέχασαν» τις κόκκινες γραμμές τους.

Τα όσα λέγονται για μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις συνέπειες δεν γίνονται εύκολα πιστευτά.

Επειδή με ευχές δεν προκύπτει αποτέλεσμα, εμείς σαν σύλλογος, δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και με την βοήθεια των συνδικαλιστικών μας οργάνων θα προχωρήσουμε σε κάθε ενέργεια που κρίνουμε ωφέλιμη για την Άρση των άδικων επιβαρύνσεων, όπου και αν χρειαστεί να προσφύγουμε.

Χαρίζοντας τη Νησιωτικότητα, που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα διατήρησαν ως κενό γράμμα, φανερώνεται και η  αδυναμία τους να κατανοήσουν, πολύ περισσότερο δε να λύσουν τα προβλήματα της ευαίσθητης περιοχής του Αιγαίου».