Ακύρωση δρομολογίων δύο ταχύπλοων της Hellenic Seaways από τις Δυτικές Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκές αποφάσεις προκαλούν την αντίδραση των Δημάρχων

  • Δευτέρα, 11 Απριλίου, 2016 - 06:20

Την έντονη διαμαρτυρία τους διατύπωσαν προς την ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways οι δήμαρχοι των Δυτικών Κυκλάδων, εξαιτίας της απρόσμενης ακύρωσης των εγκεκριμένων και καταχωρημένων στο σύστημα κρατήσεων δρομολογίων της, των ταχύπλοων Flying Cat 3 και 4.

Με επιστολή τους προς την Hellenic Seaways, οι Δήμαρχοι Σίφνου, Ανδρέας Μαμπούνης, Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης, Κιμώλου, Κωνσταντίνος Βεντούρης και Σερίφου, Αντώνης Αντωνάκης, εκφράζουν την δυσπιστία τους ως προς την αξιοπιστία της ακτοπλοϊκής εταιρείας, η οποία ακύρωσε αιφνιδιαστικά τις προγραμματισμένες δρομολογήσεις στα συγκεκριμένα νησιά, των δύο ταχύπλοων σκαφών της.

Οι δήμαρχοι επισημαίνουν τα προβλήματα που πρόκειται να προκληθούν στα νησιά τους από την απροσδόκητη αυτή μεταβολή, ενώ δεν παραλείπουν να κάνουν λόγο ακόμα και για μεθοδευμένη κίνηση κατά του συνόλου των τοπικών κοινωνιών και επιχειρήσεων.

Αίτημα των δημάρχων η ανάκληση της απόφασης και η επαναφορά του αρχικού προγραμματισμού των συγκεκριμένων δρομολογίων.

Συγκεκριμένα στην επιστολή των δημάρχων αναφέρεται:

«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρεία Hellenic Seaways προχωρεί σε διαδικασίες ακύρωσης των δρομολογίων των πλοίων της FLYINGCAT 3 και FLYINGCAT 4 προς τις Δυτικές Κυκλάδες, λίγες μέρες πριν από την έναρξή τους! Το γεγονός της δρομολόγησης των παραπάνω ταχύπλοων, χαιρετίστηκε ως ιδιαίτερα θετικό, καθώς κατά κοινή ομολογία τα συγκεκριμένα πλοία, με την ταχύτητα και την αξιοπιστία τους, θα προσέφεραν σημαντική αναβάθμιση στη γραμμή μας. Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε ότι δεν ισχύει το ίδιο με την αξιοπιστία της εταιρείας, αφού κυριολεκτικά στο παραπέντε ζητάει την ακύρωση εγκεκριμένων δρομολογίων, τα οποία έχουν καταχωρηθεί εδώ και καιρό στο σύστημα κρατήσεων.

Ειδικά για το νησί της Κιμώλου μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα, καθώς αυτά είναι τα μοναδικά δρομολόγια ταχύπλοων που θα εξυπηρετούσαν φέτος το νησί.

Θεωρώντας απαράδεκτη τη μεθόδευση αυτή εις βάρος των νησιών μας, των κατοίκων τους και των επιχειρήσεων που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής, παρακαλούμε για ενέργειές σας έτσι ώστε να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο».