Αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό, από το πλήρως ανακατασκευασμένο εσωτερικό του HIGHSPEED 7 (πρώην HIGHSPEED 5)

Επιστρέφει στην Ελλάδα το "κόσμημα" της Hellenic

Έτοιμο να πλεύσει και πάλι στα ελληνικά νερά, είναι το πλήρως ανακατασκευασμένο πλοίο της Hellenic Seaways, ΕΓ/ΟΓ HIGHSPEED 7 (πρώην Highspeed 5).

Πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 23 Μαρτίου 2015, στο πλοίο, που βρισκόταν ελλιμενισμένο στην ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή της Δραπετσώνας, εκτελώντας εργασίες μετασκευών και ετησίων επιθεωρήσεων, εκδηλώθηκε πυρκαγιά μεγάλης έκτασης, θέτοντάς το εκτός των δρομολογίων της εταιρείας.

Ωστόσο και δεδομένου, ότι πρόκειται για ένα νέο σκαρί, κατασκευασμένο μόλις το 2005, από τον Σεπτέμβριο του 2015, η εταιρεία ξεκίνησε τη διαδικασία της επισκευής και ανακατασκευής του, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας, από την ναυπηγική εταιρεία Austal.

Μέσα σε διάστημα 8 μηνών, το πλοίο υπέστη αλλαγές, κυρίως στο εσωτερικό του, με την αντικατάσταση των παλιότερων σαλονιών, αλλά και τη μετατροπή του δεύτερου ορόφου γκαράζ σε επιβατική αίθουσα.

Αυτή τη στιγμή, το πλοίο βρίσκεται στην Ιταλία, όπου διενεργείται επιθεώρηση από τη σημαία, προκειμένου εντός των αμέσως επόμενων ημερών, ο πρώτος καπετάνιος του πλοίου το 2005 και νυν Αρχιπλοίαρχος της Hellenic Seaways, να αναλάβει την επιστροφή του στις ελληνικές θάλασσες.

Πλέον, η αυξημένη δυναμικότητα του πλοίου, αφορά σε 1.156 επιβάτες και 105 οχήματα.

Η «Κοινή Γνώμη» ήρθε σε επικοινωνία με τον Αρχιπλοίαρχο της εταιρίας, ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία.

«Το πλοίο είναι ίδιο στο εξωτερικό, ωστόσο στο εσωτερικό έχουν υπάρξει μεγάλες αλλαγές στα σαλόνια. Έχουν γίνει πολύ πιο μοντέρνα και άνετα. Επιπλέον, το δεύτερο γκαράζ έχει μετατραπεί σε επιβατική αίθουσα. Το πλοίο έχει αυξήσει το πρωτόκολλό του σε περίπου 1200 άτομα και έχει φτιαχτεί ειδικά για τη γραμμή, που συνδέει το Ηράκλειο της Κρήτης με τις Κυκλάδες», σημείωσε.

Κλείνοντας, ο Αρχιπλοίαρχος τόνισε:

«Θα είναι και πάλι ένα “κόσμημα” για τις ελληνικές θάλασσες. Όπως ήρθε ως “κόσμημα” και το 2005, με την ταχύτητα και αξιοπιστία του, το ίδιο θα γίνει και τώρα. Θα κάνει και πάλι τη διαφορά».

Το νέο “κόσμημα” της Hellenic Seaways, αναμένεται να ξεκινήσει την καθημερινή εξυπηρέτηση της γραμμής Ηράκλειο – Σαντορίνη – Ίος – Πάρος – Μύκονος, με αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 9 το πρωί και επιστροφή στο λιμάνι της Κρήτης, στις 18:50.

Ετικέτες: