Στην Τυποκυκλαδική ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αιγαίου

  • Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2016 - 06:17

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εκτυπωτικής μονάδας της Τυποκυκλαδικής ΑΕ μετέβη το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου, Άγγελος Τσιπολιτσιώτης στο πλαίσιο των γνωριμιών και συναντήσεών του με φορείς και μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Σύρου κι εν γένει των νησιών.

Συνοδευόμενος από τον πυραγό, Ιάκωβο Τζώρτζη επισκέφθηκε πρωτίστως τον χώρο του τυπογραφείου όπου και είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για όλα τα στάδια παραγωγής εντύπων και να συνομιλήσει με τον ιδιοκτήτη, Γ. Βακόνδιο, από τον οποίο έλαβε λεπτομερή πληροφόρηση σχετικά με την τεχνολογική εξέλιξη στην οποία επενδύει η επιχείρηση.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η περιήγησή του στον χώρο που λειτουργούν τα γραφεία της ημερήσιας εφημερίδας των Κυκλάδων “Κοινή Γνώμη”. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις εγκαταστάσεις, τόσο ο κ. Τριπολιτσιώτης όσο και ο κ. Τζώρτζης συναντήθηκαν και με τη δημοσιογραφική ομάδα ενώ πραγματοποίησαν συζήτηση σχετικά με την αναγκαιότητα διατήρησης και περαιτέρω ανάπτυξης του εξωστρεφούς χαρακτήρα της ουσιαστικής δράσης και δραστηριότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, έργο της Πυροσβεστικής είναι να βρίσκεται κοντά στον πολίτη προστατεύοντας πρωτίστως τον ίδιο αλλά και την περιουσία του σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών.

Σημαντικό στοιχείο για την Πυροσβεστική υπηρεσία αποτελεί και η προσπάθεια επικοινωνίας και ενημέρωσης του πολίτη, προοπτική προς την οποία μπορούν να λειτουργήσουν θετικά και αποτελεσματικά τα μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναφορά και στα γεγονότα των πρόσφατων πυρκαγιών που ξέσπασαν στη Σύρο τα οποία και αντιμετωπίσθηκαν αποτελεσματικά και άμεσα βάσει της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Υπηρεσίας και του προσωπικού της, καθώς επίσης και λόγω του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε εντυπωσιασμένος από την επίσκεψή του στην Τυποκυκλαδική και την “Κοινή Γνώμη”, η οποία – υπενθυμίζεται – πως εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρεφούς στάσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου, την οποία κι επιθυμεί να τονώσει ο κ. Τριπολιτσιώτης, εκτιμώντας ως ιδιαιτέρως σημαντική τη γνωριμία και την αλληλοϋποστήριξη της τοπικής κοινωνίας με την Πυροσβεστική, η οποία όπως άλλωστε ανέφερε, το έργο της υπηρετεί σταθερά και με συνέπεια τις ανάγκες των πολιτών.