Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των "Συροτεχνημάτων"

"Δώρο" αγάπης στη Στέγη Ανηλίκων Σύρου

  • Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2016 - 06:21

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η έκθεση χειροποίητων αντικειμένων της ομάδας «Συροτεχνήματα» στο πρώην Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων στην Άνω Σύρο. 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 25 Ιουλίου έως και τις 18 Αυγούστου 2016, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των επισκεπτών του οικισμού της Άνω Σύρου. 

Η πρωτοβουλία της Κατερίνας Παλαιολόγου, Αργυρένιας Παραμάνη, Νικολέτας Δεναξά και Καλλιόπης Γιαπιτζόγλου είχε ως στόχο τη γνωριμία του κοινού με νέους Συριανούς χειροτέχνες δημιουργούς, αλλά και την προσφορά μέρους των εσόδων της στην Στέγη Ανηλίκων Σύρου. Από την πλευρά της, η ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη αυτών των στόχων, (όπως επίσης το «Λουκουμοποιείο Συκουτρή» για τον πάντα γεμάτο λουκούμια χώρο, ώστε να τα απολαμβάνουν οι επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και το Ανθοπωλείο Μαραγκός για τα γλαστράκια που στόλιζαν τον χώρο της.) 

Παράλληλα θα ήθελε να ενημερώσει το κοινό ότι θα συνεχίσει να ενισχύει μέσα από τη δράση της το έργο κοινωνικών συλλόγων του νησιού. 

Ανακοινώνει επίσης ότι είναι ανοιχτή σε νέα μέλη, τα οποία είτε έχουν καταγωγή από τη Σύρο, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού τα τελευταία χρόνια και τα οποία δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην κατασκευή χειροποίητων.

 Το μήνυμα που θέλουν τα «ΣΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ» να δώσουν μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια είναι πως κάθε δημιουργός πρέπει να τολμάει και να παρουσιάζει την δουλειά του. Να παίρνει τη ζωή στα χέρια του και να δημιουργεί, να στηρίζει, να αγαπάει και να μένει στον τόπο του.