Κυκλαδίτικο «παντοπωλείο»

Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η παρουσίαση κυκλαδίτικων προϊόντων στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, στην Αθήνα.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Μυκόνου ΚΔΕΠΠΑΜ και το Παντοπωλείο.

Δεκάδες φίλοι της Κυκλαδίτικης γαστρονομίας είχαν την ευκαιρία να βρουν ποικιλίες φάβας: Κατσούνι από την αγαπημένη Σχοινούσα (Μανώλης Κωβαίος) και την ποιητική Αμοργό (Νώντας Γαβαλάς), καθώς και λαθούρι από την ηφαιστειακή γη της Σαντορίνης (Γιάννης Νομικός). Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα εξαιρετικά αμυγδαλωτά της Mary Stai αλλά και τα προϊόντα της Λουίζα Αρμακόλα που έχει απογειώσει την παρουσία της Τήνου. Την εκδήλωση πλαισίωσαν επίσης τα τυριά του Νίκου Ασούτη από την Άνδρο, του Φρατζέσκαρου από τη Σίφνο και του Ζοζεφίνου από τη Σύρο, τα αλλαντικά του Κρητικού από την Τήνο, καραμέλες από την Νάξο, τυριά του Μπαμπούνη από τη Νάξο, ρακόμελο από την Αμοργό, κρασιά από τη Σαντορίνη (Santo wines), αλλά και οργανικά βότανα Κυκλάδων (Cyclades Organics).

Την παρουσίαση εκτέλεσε ο μάγειρας και αντιπρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ, Βαγγέλης Πελέκης.

Εξωστρέφεια της τοπικής παραγωγής

Η ΚΔΕΠΠΑΜ, που αγκαλιάζει γαστρονομικά όλα τα νησιά με δράσεις που στοχεύουν στην εξωστρέφεια και την προβολή της τοπικής παραγωγής, ευχαρίστησε την κ. Μαριάννα Κομητοπούλου και το πρόθυμο προσωπικό του καταστήματος για τη φιλοξενία, αλλά και το ευχάριστο κοινό που στήριξε τα κυκλαδίτικα προϊόντα με τις αγορές του.