Συναντήσεις με φορείς και επιχειρηματίες της Μήλου

  • Τετάρτη, 26 Απριλίου, 2017 - 13:47

Στη Μήλο μετέβησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, και ο Ειδικός Συνεργάτης, Κωνσταντίνος Βάλβης, με αφορμή το 2ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο “Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα” που πραγματοποιήθηκε στις 21 & 22 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια παραμονής του στη Μήλο, ο κ. Ρούσσος πραγματοποίησε επαφές με τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες. Σε συνάντηση με το Δήμαρχο Μήλου, κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη, συζητήθηκαν θέματα για την αξιοποίηση της πράσινης ενέργειας, αφού άλλωστε η Μήλος είναι ένα από τα τέσσερα νησιά που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πρόταση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σχετικά με την αυτονομία των μη-διασυνδεδεμένων νησιών (ΜΔΝ). Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι τρόποι αξιοποίησης των τουριστικών εργαλείων που διαθέτει το Επιμελητήριο στα μέλη του.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το Επαγγελματικό Σωματείο Ιδιοκτητών & Εκμ/των Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμ/των Μήλου. Συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση στον Πρόεδρο, κ. Γεώργιο Μάλλη, και στον Αντιπρόεδρο, κ. Παύλο Πειρουνάκη, της κυκλαδίτικης πλατφόρμας ηλεκτρονικών κρατήσεων ‘Book On Cloud’  του Επιμελητηρίου, η οποία αποτελεί ένα σύγχρονο και αξιόπιστο εργαλείο για τους καταλυματίες του Νομού μας. Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι για την επιπλέον αξιοποίηση της πλατφόρμας από περισσότερα μέλη του Επιμελητηρίου στη Μήλο, καθώς και η περαιτέρω ενεργοποίηση του σωματείου προς αυτή την κατεύθυνση.

Με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Επαρχίας Μήλου, κ. Αντώνιο Νίνο, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα συνεργασίας με σκοπό την από κοινού υποστήριξη των μελών του συνδέσμου.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν μεμονωμένες επαφές με δραστήρια μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Μήλο και συζητήθηκαν προτάσεις που αφορούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Μήλο, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ξεκίνησε τις διαδικασίες ενεργοποίησης των στόχων που τέθηκαν στις συναντήσεις, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.