Συνάντηση με τους μαθητές του υπό κατάληψη Γενικού Λυκείου Νάξου είχε ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης

Δεσμεύσεις για βελτιωτικές κινήσεις

Επίσκεψη στο χώρο του Γενικού Λυκείου Νάξου όπου συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα η κατάληψη των μαθητών πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννη Κοντόπουλο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Μαργαρίτης ξεναγήθηκε στο χώρο του Λυκείου προκειμένου να διαπιστώσει τις φθορές που έχει υποστεί το κτίριο, καθώς και τις ανάγκες των παιδιών για βελτίωση του περιβάλλοντος διδασκαλίας. Στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές και να ακούσει τους προβληματισμούς και τα αιτήματά τους. Ο ίδιος συμμερίστηκε την ανάγκη τεχνικών παρεμβάσεων στις κτηριακές εγκαταστάσεις, διαβεβαιώνοντας ότι θα επιληφθεί άμεσα του θέματος.

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε στους μαθητές την πρόθεση του για αγορά και διάθεση από το Δήμο στα σχολεία διαδραστικών εκπαιδευτικών πινάκων, ως ένα επιπλέον βοήθημα στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και το σχεδιασμό αγοράς οικοπέδου, με την προοπτική ανέγερσης νέας σύγχρονης σχολικής μονάδας.

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόσφατο φαινόμενο υποσιτισμού μαθητών, δήλωσε την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων οργάνων του Δήμου, προκειμένου να διανεμηθούν κουπόνια δωρεάν σχολικής σίτισης στους μαθητές που χρήζουν βοηθείας. Την ικανοποίηση των μαθητών από τις δεσμεύσεις του Δημάρχου και του κ. Κοντόπουλου εξέφρασε στην “Κοινή Γνώμη” ο πρόεδρος του 15μελους συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Νάξου, Αντώνης Σέργης. Παρόλα αυτά εξήγησε ότι οι ίδιοι θα συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι την επόμενη γενική συνεδρίαση του συμβουλίου, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.