Συγκέντρωση των φοιτητών στην πλατεία Μιαούλη

"Μουσική" γροθιά

Δράση του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στην πλατεία Μιαούλη, στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνουν, με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει χθες στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης" ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου, Σωτήρης Πατρώνης, η Σχολή της Σύρου, "δεν βγαίνει αλώβητη" από το σχέδιο "Αθηνά" καθώς προωθείται η υπαγωγή της στις Θετικές Επιστήμες. Σε περίπτωση που η θεωρία γίνει πράξη, αυτόματα το Πανεπιστημιακό Τμήμα θα "υποβαθμιστεί" αφού τουλάχιστον τα έτη φοίτησης από πέντε θα γίνουν τέσσερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο περιεχόμενο των σπουδών.

Η φοιτητική κοινότητα, ενημερώνει τους πολίτες που περνούν από την πλατεία για τις εξελίξεις και τα προωθούμενα μέτρα, ενώ παράλληλα, φοιτητές παίζουν μουσική. Νέο ραντεβού μέσω του οποίου θα "ανοίξουν" διάλογο με την κοινωνία έχουν προγραμματίσει το απόγευμα (17.00) του Σαββάτου.