Διήμερο σεμινάριο του ΚΠΕ Δραπετσώνας στη Σύρο

Ανθρωπογενές περιβάλλον και Αειφόρος Διαχείριση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε στη Σύρο (19 & 20 Απριλίου 2013) το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας & Τροιζήνας – Μεθάνων σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κκ Ελπίδα Πρίντεζη και Μαρία Σπαρτινού. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η πραγμάτευση ζητημάτων της αειφόρου ανάπτυξης για τη διαμόρφωση ενεργών και κριτικά σκεπτόμενων πολιτών, εκπαιδευμένα μέσα από αντίστοιχες διδακτικές διαδικασίες και μεθόδους.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Διονύσης Μεσσάρης, η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Ειρήνη Βλαστάρη, πολλοί Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης τίμησαν το σεμινάριο με την παρουσία τους και συνέβαλαν στην επιτυχία του, ενώ χαιρετισμό έστειλε ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπαίδευσης κος Χρ. Μιχαλόπουλος. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συμβολή του Ο.Π.Α.Σ. και του κου Αχ. Δημητρόπουλου, Υπεύθυνου του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης Σύρου.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 80 εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από τη Σύρο, Τήνο, Μύκονο και Άνδρο οι οποίοι τη δεύτερη ημέρα συμμετείχαν σε τρία παράλληλα βιωματικά εργαστήρια. Ο ενθουσιασμός, η έμπνευση και η δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών κυριάρχησε στα εργαστήρια. Τα παιδαγωγικά εργαστήρια έδωσαν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να βιώσουν ένα διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας με αφορμή κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα της Αειφόρου Ανάπτυξης.

Η θερμή ανταπόκριση του εκπαιδευτικού κόσμου αποτελεί σημαντικό κίνητρο για την επανάληψη παρόμοιων επιμορφωτικών δράσεων και σε άλλα νησιά του Αιγαίου.