Επιδαπέδια παιχνίδια στο Δημοτικό Σχολείο Αγκαιριάς Πάρου

Αγνή απόλαυση

Τέσσερα επιδαπέδια παιχνίδια τα οποία σχεδιάστηκαν με πολύ κέφι, μεράκι και δημιουργική διάθεση από το εκπαιδευτικό προσωπικό, περίμεναν το πρωί της περασμένης Δευτέρας τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγκαιριάς Πάρου .

Η ζωγραφισμένη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών, μόλις αντίκρισαν μπροστά τους το πατητό, το κουτσό (δύο παραλλαγές) και τον κοχλία, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή των δασκάλων, οι οποίοι με τη βοήθεια συναδέλφων τους από άλλες σχολικές μονάδες του νησιού επιμελήθηκαν το όλο εγχείρημα.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των μαθητών, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν περισσότερα παιχνίδια, τα οποία θα ταξιδέψουν τα παιδιά σε άλλες αγνές εποχές, μακριά από την καταλυτική επίδραση της τηλεόρασης και των δικτυακών παιχνιδιών. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της δράσης έπαιξε η ομαδική δουλειά και η διάθεση προσφοράς κάποιων ανθρώπων.

Η διεύθυνση του σχολείου απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς της μονάδας, στην αναπληρώτρια εκπ/κο του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Βασιλική Βαϊτση, στην Ελένη Νούλα, εκπαιδευτικό του Δ.Σ. Αντιπάρου και στην Άρτεμη Πεταχτή, αναπληρώτρια εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας για την πολύτιμη βοήθειά τους στο σχεδιασμό των παιχνιδιών και στο βάψιμο του δαπέδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρωμάτων προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου.