Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Καμία ανοχή

Η Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων καταγγέλλει την επίθεση από "μπράβους της Χρυσής Αυγής" σε καθηγητή, στο 4ο Λύκειο Αχαρνών, "την ώρα που συνόδευε μαθητές σε εκπαιδευτική επίσκεψη" ενώ παράλληλα ζητά από τους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν στους μαθητές "για το ρόλο του φασισμού" ενόψει της 9ης Μαΐου.

 

Σε σχετική απόφαση που πήρε η γενική συνέλευση, τονίζεται ότι: "στο πλαίσιο του μαθήματος της θρησκειολογίας είχε προγραμματίσει επίσκεψη της τάξης σε ινδουιστικό ναό (άσραμ) που βρίσκεται λίγα μέτρα από το σχολείο. Στη διαδρομή, πέντε «φουσκωτοί» των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής, ακινητοποίησαν τον εκπαιδευτικό μπροστά στα μάτια των μαθητών του και του άλλου εκπαιδευτικού που συνόδευε τα παιδιά και επιτέθηκαν εναντίον του με χυδαίους χαρακτηρισμούς, βρισιές και απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του".

Η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων επισημαίνοντας ότι, "δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε φασιστικές επιθέσεις" καλεί τον εκπαιδευτικό κόσμο να μιλήσει στους μαθητές και στα σχολεία "για το ρόλο του φασισμού, για το πραγματικό ρόλο της ΧΑ και για τα δεινά που έφερε στο λαό το χουντικό καθεστώς της 21ης Απριλίου". Επίσης προτείνει "να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες ενόψει της 9ης Μαΐου, μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών".

Ετικέτες: