Σχολική εορτή του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου

Όλοι ίσοι-όλοι διαφορετικοί

Μία εκπληκτική σχολική γιορτή παρουσίασαν χθες το απόγευμα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου της Άνω Σύρου.

“Η διαφορετικότητα” που παρουσίασαν τα παιδιά, πάντα κάτω από την καθοδήγηση των δασκάλων τους, οι οποίοι σίγουρα ένιωσαν περήφανοι, όπως άλλωστε ένιωσαν και οι γονείς.

Το ιδιαίτερα ηχηρό μήνυμα « Όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι», κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με τα παιδιά μέσα από τα σκετσάκια που παρουσίασαν, αλλά και μέσα από τραγούδια τους, να περνούν ένα μοναδικό μήνυμα. Όχι στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

“Δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός. Δεν υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες φυλές. Όπου υπάρχει ρατσισμός, υπάρχει βία και κακία. Άνθρωποι εναντίον ανθρώπων που απλά «διαφέρουν». Πολλές φορές βάζουμε στο περιθώριο ανθρώπους που προέρχονται από άλλο κράτος ή έχουν διαφορετική θρησκεία από εμάς. Είναι λανθασμένη συμπεριφορά να απομακρύνουμε από το κοινωνικό σύνολο ανθρώπους που έρχονται στη χώρα μας αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Πιο σωστό είναι να ενσωματώνονται ομαλά γιατί κι αυτοί έχουν ανάγκες και δικαιώματα, όπως όλοι μας”, είναι ορισμένα από τα μηνύματα που πέρασαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Άνω Σύρου.