Γιορτή Λήξης 2013 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Υποδοχή των νηπίων στο νέο τους "σπίτι"

Γιορτή λήξης 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Μία γλυκιά γιορτή με άρωμα καλοκαιριού και προπαντός, δημιουργική διάθεση παρουσίασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης για να κουνήσουν μαζί «μαντήλι» στη φετινή διδακτική χρονιά, η οποία φτάνει στο τέλος της.

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης υποδέχτηκαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό και τους έδειξαν το χώρο με το…. Δικό τους τρόπο και ορθοπεταλιές.

Τα νήπια και τα προνήπια έδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες σε τρία καλοκαιρινά τραγούδια.

Τα παιδιά της Α’ τάξης ταξίδεψαν τους θεατές σ’ έναν τόπο όπου ψάρια, χταπόδια, καλαμάρια, αλλά και γοργόνες χορεύουν «Ρέγγαι και Λακέρδαι». Μέχρι που κάνουν την εμφάνισή τους ο masterchef και το πουλί-κούκος της Β’ τάξης, που θέλουν επειγόντως να φτιάξουν μια ψαρόσουπα. Κείμενο: Λίτσα Παππά. Κίνηση/χορογραφία: Μαρία Σταμπουλή.

Τα παιδιά της Γ’ τάξης προσπάθησαν να μας πείσουν για την αξία του διαβάσματος, ενώ οι μαθητές της Δ’ τάξης έκαναν μια σκυταλοδρομία ποίησης, με ποιήματα για τον «Τρύπωνα τον Φαφαγάλο», που έγραψαν οι ίδιοι.

Τα παιδιά της Ε’ παρουσίασαν «Καραγκιόζη» με χορό και σκετσάκι, προσαρμοσμένα στο δικό τους ύφος. Τέλος, τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης, αφού μάγεψαν πρώτα το κοινό με τα ακροβατικά τους, τραγούδησαν το διαχρονικό “Dust in the wind”, ζωντανά αλλά και ηχογραφημένο στο στούντιο του μουσικού του σχολείου, Νίκου Ρούσσου.

Τέλος, αποχαιρέτησαν το σχολείο όπου φιλοξενήθηκαν για 8 ολόκληρη χρόνια, αποκομίζοντας τις πρώτες γνώσεις με ένα βίντεο διάρκειας 8 λεπτών, για να αντιστοιχεί κάθε λεπτό στα χρόνια του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού. Το βίντεο επιμελήθηκε η δασκάλα της ΣΤ’ τάξης, Βάσω Πετράκη.

Ετικέτες: