6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων

Συριανές διακρίσεις

Βραβεύτηκαν οι ιστότοποι του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Σύρου

Ως η τρίτη καλύτερη σχολική ιστοσελίδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανακηρύχτηκε η διαδικτυακή πύλη του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου (http://dim-an-syrou.kyk.sch.gr), με υπεύθυνο τον διευθυντή Πέτρο Προβελέγγιο, στο 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων.

Τον διαγωνισμό προκήρυξαν η “Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση” (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και η Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες “Μιχάλης Δερτούζος” σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν: α) Σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά), β) Σχολικές Μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ), γ) Υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης (ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ, ΣΣΝ, ΚΠΕ κ.α.), δ) Διοικητικές μονάδες Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθύνσεων καθώς και ε) Προσωπικές και ομαδικές εκπαιδευτικές ιστοσελίδες.

Παιδαγωγικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη, όλων των ποιοτικών διαδικτυακών τόπων που παρέχουν εκπαιδευτικές – παιδαγωγικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 665 ιστότοποι. Η επιτροπή εξασφάλισε από ένα tablet που θα δοθεί στους ιστότοπους που έχουν κατακτήσει το 1ο βραβείο σε κάθε κατηγορία και ένα επιπλέον tablet, το οποίο θα κληρωθεί στους αξιολογητές του διαγωνισμού.

Η Επιτροπή του 6ου ΔΕΕΙ, με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσε ότι ο μεγάλος αριθμός των υποψηφιοτήτων παρουσίασε εξαιρετική ποιότητα, όπως επιβεβαιώθηκε και από την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε.

Για το λόγο αυτό, η επιτροπή αποφάσισε να απονείμει ειδικό έπαινο σε όσους συγκέντρωσαν βαθμολογία άνω των 50, που αντιστοιχεί περίπου στο 10% των καλύτερων ιστότοπων σε κάθε κατηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ειδικό έπαινο βραβεύτηκε και η ιστοσελίδα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Σύρου (www.atsida.gr) υπό την επιμέλεια του Μαυροειδή Παυλάκου στην 3η κατηγορία: Γενικά Λύκεια ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΣΕΚ

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται αξιόλογες εκπαιδευτικές δράσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και στην ανάδειξη των πολύπλευρων ικανοτήτων των παιδιών.