ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων για διαθεσιμότητα

"Κανένας εφησυχασμός"

Τη συσπείρωση του κλάδου των εκπαιδευτικών που βάλλονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική και απειλούνται με διαθεσιμότητα, επισημαίνει ως αναγκαία "λύση" η ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων με σχετική ανακοίνωσή της.

 

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", "που ανέφερε ότι προωθείται άμεσα η διαθεσιμότητα στο χώρο της εκπαίδευσης και έχουν σταλεί λίστες ονομαστικές από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προς το υπουργείο Παιδείας, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων συναντήθηκε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κυκλάδων, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει ζητηθεί και δεν έχει σταλεί καμία σχετική λίστα προς το υπουργείο Παιδείας", τονίζει χαρακτηριστικά ο γραμματέας του συνδικαλιστικού οργάνου, προσθέτοντας ότι, "Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων εκτιμά ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις εκπαιδευτικών όπως επιτάσσει το κεφάλαιο, η ΕΕ και η κυβέρνηση, προβλέπεται από τα μνημόνια και να διαλύσει την όποια δημόσια εκπαίδευση".

Ακριβώς για όλα τα παραπάνω, υπογραμμίζει πως, "είναι η απαραίτητη η συσπείρωση του κλάδου καθώς και το κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Καλούμε τους αντιπροσώπους που θα λάβουν μέρος στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ να λάβουν αγωνιστικές αποφάσεις για την ανασυγκρότηση του κινήματος" καθώς και να συμμετάσχουν στις 10 Ιουλίου στη συνάντηση - συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Γυμνάσιο Σύρου.