7 ολοήμερα δημοτικά τη νέα σχολική χρονιά

  • Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2013 - 06:00

Επτά ολοήμερα δημοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν στις Κυκλάδες με νέο ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας.

Πρόκειται για το 4ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Ερμούπολης, το 2ο δημοτικό σχολείο Μυκόνου και τα δημοτικά σχολεία σε Εμπορείο Θήρας, Ποσειδωνία Σύρου, Χώρας, Γαυρίου και Μπατσίου Άνδρου. Με την ίδια απόφαση ορίστηκαν συνολικά 321 ολοήμερα δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σημειώνεται ότι τη σχολική περίοδο 2010-2011 στη χώρα λειτουργούσαν 800 ολοήμερα δημοτικά σχολεία, εκ των οποίων επτά στις Κυκλάδες, ενώ τη σχολική χρονιά 2011-2012, 961 σε όλη την επικράτεια και εννέα στις Κυκλάδες.

Τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία αποτελούν μία σύγχρονη μορφή σχολείου που εντάχθηκε στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, για να εξυπηρετήσει υψηλούς παιδαγωγικούς και κοινωνικούς στόχους, έχοντας έντονο υποστηρικτικό ρόλο και στοχεύοντας στην πολύπλευρη μόρφωση των μαθητών καθώς και στη στήριξη της εργαζόμενης οικογένειας. Στην πορεία οι σύγχρονες κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες οδήγησαν στην ποιοτική αναβάθμισή του και στη δημιουργία των ολοήμερων δημοτικών σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), το σχολικό έτος 2010-2011, τα οποία εφαρμόζουν διευρυμένο πρωινό ωράριο, βελτιωμένα προγράμματα σπουδών και εμπλουτισμένο ωρολόγιο πρόγραμμα με νέα διδακτικά αντικείμενα και δραστηριότητες.