Σεμινάρια κατάρτισης στον πρωτογενή τομέα παραγωγής

Δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης για τις Καλλιέργειες Παραγωγής Ζωοτροφών και τη διαχείριση βοσκοτόπων ξεκινούν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στη Νάξο, με τους εκπαιδευτές Δημήτρη Βλαχοστέργιο και Θωμά Παπαχρήστου.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ανέργους, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους και θα πραγματοποιηθούν στη “Σχολή Ουρσουλινών”. Μετά το πέρας των μαθημάτων, οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Καλλιέργειες Παραγωγής Ζωοτροφών

Στο πλαίσιο της ενότητας “Καλλιέργειες Παραγωγής Ζωοτροφών” περιλαμβάνονται εισηγήσεις αναφορικά με τα κτηνοτροφικά φυτά τόσο για παραγωγή σανού, όσο και για παραγωγή συμπυκνωμένων πρωτεϊνούχων ζωοτροφών και ομιλίες για τα μίγματα ψυχανθών και σιτηρών για παραγωγή ζωοτροφών. Επιπλέον, οι καταρτιζόμενοι θα μάθουν για το ρόλο της σόγιας και τις δυνατότητες αντικατάστασης της, καθώς και για την αξία χρήσης πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού.

Διαχείριση βοσκοτόπων

Στη διαχείριση βοσκοτόπων περιλαμβάνονται οι ενότητες: βοσκότοποι και νέα ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), Εφαρμογή αποτελεσμάτων έρευνας στους βοσκοτόπους, και οδηγίες εφαρμογής βοσκοφόρτωσης σε βοσκοτόπους. Τα σεμινάριο θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο (16:00 – 21:00) και ολοκληρώνονται την Κυριακή 10 Νοεμβρίου (11:00-15:00). Πρόκειται για μία διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γεννηματάς ΑΕ.

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2281083659

Ετικέτες: