“Σεμινάρια Ερμούπολης 2014”

“Σεμινάρια Ερμούπολης 2014”

  • Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2014 - 08:45

Για τριακοστή χρονιά πραγματοποιούνται φέτος τα σεμινάρια της Ερμούπολης

από το Επιστημονικό και Μορφωτικό Ίδρυμα Κυκλάδων που θα λάβουν χώρα από την Τετάρτη 2 Ιουλίου έως και την Κυριακή 13 Ιουλίου, με την επιστημονική και οργανωτική συνεργασία του Ινστιτούτου ιστορικών ερευνών, του τομέα των Νεοελληνικών ερευνών και του Εθνικού ιδρύματος ερευνών.

Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου των αρχείων νομού Κυκλάδων στην Ερμούπολη και στο κτήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Για την διεξαγωγή των επιστημονικών σεμιναρίων συνέβαλαν οικονομικά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου και το Κληροδότημα Μωραΐτη Σύρου.

Το παρελθόν και το μέλλον

Σε μία προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού και της νεότερης ιστορίας του τόπου σε συνδυασμό με την τεχνολογία και τη νέα πραγματικότητα που αναδύεται, τα σεμινάρια της Ερμούπολης πρόκειται να παρουσιάσουν πλήθος θεμάτων με τη συμμετοχή αξιόλογων επιστημόνων και καθηγητών απ όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, θέματα όπως η μεταπολίτευση από το πραξικόπημα της Κύπρου έως στις δίκες της χούντας, η δημόσια ιστορία και η ιστορική μνήμη, η ιστορία ,ο δημόσιος λόγος και οι ιστορικοί, ο ρόλος της τεχνολογίας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη μετά την κρίση εποχή αποτελούν μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των σεμιναρίων. Σημειώνεται ότι τα εν λόγω σεμινάρια αποτελούν μέρος των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούν τα αρχεία του κράτους του νομού Κυκλάδων με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας.

Ετικέτες: