Δικαίωση για το Δημοτικό Σχολείο Βάρης - Μάννα

Με νικητές και προσωρινά ηττημένους έληξε πριν από λίγα λεπτά η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία τέθηκε ως κατεπείγον το θέμα περί παραχώρησης ή μη των δύο αιθουσών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης – Μάννα, για να χρησιμοποιηθούν ως διδακτικές αίθουσες.

Το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση των αιθουσών στο σχολείο, μετά και τις αντιδράσεις των Συλλόγων Γονέων και Διδασκόντων, οι οποίοι κατήγγειλαν ως απαράδεκτο το γεγονός ότι με ευθύνη του δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τους μαθητές του διδακτηρίου Βάρης να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες αίθουσες, δεδομένου ότι δεν έχει παραχωρήσει ως όφειλε τους αναγκαίους για τη λειτουργία του σχολείου χώρους.

Σημειώνεται ότι εχθές πραγματοποιήθηκε στο διδακτήριο Βάρης συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου του δημοτικού σχολείου για τα στεγαστικά προβλήματα της μονάδας στην οποία κάλεσε το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης να εκκενώσει και να παραδώσει άμεσα προς χρήση των μαθητών τις αίθουσες, καθώς και να αναλάβει την όποια δαπάνη ευπρεπισμού τους και εγκατάστασης συστήματος θέρμανσης.

Με κοινή εκτίμηση ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες των μαθητών, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισαν την παραχώρηση των αιθουσών, ενώ σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Γιώργου Μαραγκού, θα εξεταστεί το θέμα μεταστέγασης του ΚΕΚ, το οποίο πλέον χάνει την πιστοποίησή του. Από τη ψηφοφορία απείχε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξης Αθανασίου, αύριο θα γίνει η μεταφορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών από την εσωτερική αίθουσα του σχολείου σε μία από τις πάνω αίθουσες, η οποία θα είναι έτοιμη προς χρήση από την προσεχή Παρασκευή. 

Αναλυτικότερα στο αυριανό φύλλο της "Κοινής Γνώμης".