"Όχι στην Τράπεζα Θυμάτων, δεν είμαστε γενιά προβάτων"

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι μαθητικές κινητοποιήσεις στη Σύρο ενάντια στο Νέο Λύκειο με τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να πραγματοποιούν για δεύτερη ημέρα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Ερμούπολης.

Φωνάζοντας ένα ηχηρό όχι στους πειραματισμούς στην Παιδεία και στο νέο σύστημα οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του νησιού κατευθύνθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, όπου παρέδωσαν επιστολές διαμαρτυρίας τόσο στον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό, όσο και στον Περιφερειακό Διευθυντή, Διονύση Μεσσάρη.

Σημειώνεται ότι στις κινητοποιήσεις συμμετείχε, μεταξύ άλλων και το 2ο Γυμνάσιο Σύρου, το οποίο μετά από τη Γενική Συνέλευση των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, αποφάσισε με ψήφους 179 υπέρ και 21 κατά, τη σημερινή κατάληψη του σχολείου μέχρι τις 14:00.

Όπως τόνισε στην “Κοινή Γνώμη” ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου, Μιχάλης Κονδύλης η κατάληψη οφείλεται στην αντίδραση των μαθητών στο κοινωνικά άδικο, εξετασιοκεντρικό και βαθμοθηρικό Νέο Λύκειο, το οποίο τους στερεί τη χαρά της γνώσης. Επιπλέον για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν λειτουργεί το Τμήμα Ένταξης στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μένουν αβοήθητα μερικά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Παραμένουν βασικά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου, π.χ. Βάψιμο, ενώ εκκρεμούν η τοποθέτηση καθηγητή Καλλιτεχνικών και η πρόσληψη σχολικού φύλακα.