Ανακοινώθηκαν οι βάσεις - Μικρότερος ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

  • Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2015 - 11:31

Αισθητά μειωμένος συγκριτικά με το 2014 είναι ο αριθμός των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων που εισήχθησαν στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού.

Συνολικά, 70.988 είναι οι απόφοιτοι των Λυκείων που ξεκινούν από τον επόμενο μήνα το ταξίδι τους στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ το 2014 εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 72.763 υποψήφιοι.

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.616, ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 99.958.

Μεγάλη πτώση στις σχολές της Περιφέρειας

Σύμφωνα με τις βάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί από το υπουργείο Παιδείας, μεγάλη πτώση εμφανίζεται σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων. Ενδεικτικά, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα μόρια έπεσαν κατά 1.496.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η βάση εισαγωγής για το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας έπεσε κατά 1.530 μόρια. Μικρότερη είναι η πτώση στις περιζήτητες σχολές της Αθήνας (Νομική -491 μόρια, Ιατρική -309 μόρια). Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μεγαλύτερη πτώση εμφάνισε το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (-1.321 μόρια).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα έχουν σταλεί ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους.

Σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Για πρώτη φορά φέτος θα ισχύσει το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ και έτσι, για όσους μένουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Οι επιτυχόντες πρέπει να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό τους στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.