Το Δημοτικό Σχολείο Νάουσας Πάρου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+/Δράση ΚΑ2-Στρατηγικές Συμπράξεις στον Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, εγκρίθηκε πρόταση εκπαιδευτικού σχεδίου με τίτλο: «Το περιβάλλον γύρω μας ως πρόκληση και υπευθυνότητα» («Environment surrounding us as a challenge and responsibility») διάρκειας 2 ετών.

Στο παραπάνω πρόγραμμα συμμετέχει ως εταίρος και το Δημοτικό Σχολείο Νάουσας Πάρου μαζί με σχολεία από την Τσεχία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Λετονία, την Κροατία και την Τουρκία. Το συντονιστικό ρόλο ανέλαβε το σχολείο της Τσεχίας.

H κοινοτική επιχορήγηση για τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας θα ανέλθει κατ’ ανώτατο όριο στο ποσό των 26.055 €.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές επισκέψεις εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία των παραπάνω χωρών, την ενσωμάτωση καινούριων πρακτικών κατά τη διδασκαλία των μαθημάτων, καθώς και την αναδιαμόρφωση του διδακτικού περιεχομένου με σκοπό την εφαρμογή του προγράμματος.

Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από το περιβάλλον, η αδελφοποίηση και αλληλεπίδραση σχολείων της Ευρώπης και η ένταξη νέων μεθόδων διδασκαλίας στα σχολεία που συμμετέχουν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά προγράμματα σπουδών.