Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου «Η Παλάμη του Θεού»

Ταξίδι στη χώρα του Άλφα-Βήτα

Στην πιο παραμυθένια και γιορτινή χώρα του πλανήτη, τη χώρα του Άλφα-Βήτα, ταξίδεψαν το κοινό οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου «Στην Παλάμη του Θεού».

Η Χριστουγεννιάτικη παράσταση του σχολείου, η οποία κάθε χρόνο μεγαλώνει και αποκτά φανατικούς θαυμαστές που πέφτουν «θύματα» της ακαταμάχητης τσαχπινιάς και του αστείρευτου ταλέντου των λιλιπούτειων «ηθοποιών», φιλοξενήθηκε και φέτος στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Κωνσταντίνος Τουλούπης» στα Λύκεια.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι υποκλίθηκαν για μία ακόμη φορά στο νάζι και την αθωότητα των παιδιών που «πρωταγωνιστεί» σε κάθε θεατρικό τους χτύπημα. Την εκδήλωση παρακολούθησε, όπως πάντα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος εξέφρασε την πατρική του αγάπη προς τους μικρούς μαθητές και το άξιο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, ευχόμενος σε όλους «καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε, ο Διοικητικός Διευθυντής του Σχολείου π. Φλαβιανός Αλμπέσκου, ο οποίος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς την εμπνεύστρια της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης κ. Ανδριανή Παραβάλου, την κ. Ελένη Βουτσίνου για τη δραματοποίηση του έργου και τον κ. Παναγιώτη Βογιατζιδάκη για την επιμέλεια της μουσικής και την άψογη διαχείριση της ηλεκτρονικής σελίδας του Παιδικού Σταθμού.

Γιορτινά, λαμπερά και χρωματιστά γράμματα

Στη συνέχεια, το κοινό καλωσόρισε η Προϊσταμένη Εκπαίδευσης κ. Βίκυ Παπαϊωάννου, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Χώρα του Άλφα-Βήτα είναι τόσο ξεχωριστή. Τόνισε λοιπόν, ότι στη χώρα αυτή ζουν τα γιορτινά, λαμπερά και χρωματιστά γράμματα, εκείνα που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να γράψουν κάθε χρόνο το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη. Σύμφωνα όμως με το έργο, ο ταχυδρόμος που τα μεταφέρει ήταν τόσο κουρασμένος φέτος, που ζήτησε τη βοήθεια των καλικαντζάρων. Ωστόσο, οι πονηροί και σκανταλιάρηδες καλικάντζαροι έκρυψαν τα γράμματα, με αποτέλεσμα να στεναχωρηθούν τα παιδιά που δεν μπορούσαμ πια να γράψουν γράμμα στον αγαπημένο τους Αι-Βασίλη. Επειδή όμως το «καλό» πάντα νικάει στο τέλος, οι χιονονιφάδες ήρθαν σαν από μηχανής Θεός, να βοηθήσουν τα παιδιά, διώχνοντας τους καλικάντζαρους και ελευθερώνοντας τα γράμματα.

Σημειώνεται, ότι στο τέλος της εκδήλωσης ο Άγιος Βασίλης μοίρασε στα παιδιά δώρα και αγκαλιές.