Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο

  • Πέμπτη, 3 Μαρτίου, 2016 - 13:03

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Μιχαλόπουλο,  την Προϊσταμένη Παιδαγωγικής Καθοδήγησης κα Τσαμπίκα Καράκιζα, των εκπαιδευτικών και των γονέων ολοκληρώθηκε στη Σύρο η Επιστημονική Τριήμερη εκπαιδευτική παρέμβαση με θέμα τους Κινδύνους του Διαδικτύου και το Cyberbullying.

Η δράση ξεκίνησε  την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 6.00 έως 8.00 μ.μ στην αίθουσα Κωνσταντίνου Τουλούπη στο σχολικό συγκρότημα στα Λειβάδια-Μάννα, και συνεχίστηκε το Σάββατο στην ίδια αίθουσα και την Κυριακή, 28/2/2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» με βιωματική ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Δράσεων Ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους του Διαδικτύου και τον Ηλεκτρονικό εκφοβισμό, που ανέλαβε και διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Δρ Ευτυχία Νικολακοπούλου, σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Σύρου και Ιδιωτικό Δημοτικό  Σχολείο «Άγιος Γεώργιος».

Όπως δήλωσε η κ. Νικολακοπούλου “το τριήμερο αυτό ήταν  μια ευκαιρία για γονείς και εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν υπεύθυνα από επιστήμονες γνώστες του αντικειμένου για κινδύνους που καθημερινά ελλοχεύουν χωρίς να γνωρίζουμε τρόπους αντιμετώπισής τους. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υποστήριξε μια επιπλέον δράση που έχει την σφραγίδα της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης  των μελών της σχολικής κοινότητας γονέων και εκπαιδευτικών μας.  Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων μας, τους  κεντρικούς ομιλητές κ. Κορμά και κ.Δάρα που με το βλέμμα στραμμένο στα ιδιαίτερα προβλήματα που δημιουργεί η χρήση του διαδικτύου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και ήρθαν στη Σύρο για να πραγματοποιήσουν την τριήμερη παρέμβασή τους”.