«Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις στα Δημοτικά Σχολεία της Σύρου»

  • Τετάρτη, 16 Μαρτίου, 2016 - 06:10

Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την ανάγκη των Εκπαιδευτικών της νησιωτικής περιοχής της περιοχής μας για συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση στις σύγχρονες τάσεις της Διδακτικής, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις στα Δημοτικά Σχολεία της Σύρου».

Η Ημερίδα διεξάχθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 από τις 08:00 – 14:00, στο πλαίσιο των επιμορφώσεων της Σχολικής Συμβούλου της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων, κ. Ειρήνης Τσαβαλά.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, συζητήθηκαν οι «Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις των Μαθηματικών για τη ζωή», καθώς και «Θέματα Ειδικής Αγωγής, Διδακτικής Γαλλικών και Φυσικής Αγωγής για τους εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων».

Για την υλοποίηση της Ημερίδας συνεργάστηκαν οι κ.κ: Παναγιώτης Πήλιουρας, Σχολικός Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής, Μαρία Δερέκα, Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) 17ης Περιφέρειας, Ευτυχία Νικολακοπούλου Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Αιγαίου και Ουρανία Ρινακάκη, Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Κυκλάδων.

Τα έξοδα για την πραγματοποίηση της ημερίδας καθ’ ολοκληρίαν ανέλαβε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου.