Τελέστηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στον παιδικό σταθμό – ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, “Η παλάμη του Θεού” από τον κκ. Δωρόθεο Β΄

Τα σπιρτόζικα νηπιάκια ξεκίνησαν σχολείο

Τις “πύλες” του άνοιξε και φέτος ο φιλόξενος χώρος αγωγής και διαμονής του παιδικού σταθμού – ιδιωτικού νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, “Η παλάμη του Θεού”, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεο Β΄ να προχωρά το πρωί της Δευτέρας στην τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού, εκφράζοντας παράλληλα εγκάρδιες και πατρικές ευχές προς τα μικρά παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τα πιο υπέροχα χαμόγελα των μικρών παιδιών, τα οποία απόλαυσαν το παιχνίδι τους στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ιδιωτικής δομής της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, εντός του χώρου της Ιεράς Μονής της Αγίας Βαρβάρας, στον οποίο και θα μεταβαίνουν καθημερινά στο εξής, στο πλαίσιο της διαπαιδαγώγησης που θα πάρουν για την συνέχιση της ομαλής ένταξης και πορείας τους στο κοινωνικό σύνολο.

Ο κκ. Δωρόθεος Β΄ πλαισιωμένος πρωτίστως από τα ίδια τα παιδιά, καθώς επίσης από τον υπεύθυνο του παιδικού σταθμού – ιδιωτικού νηπιαγωγείου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, αλλά και το σύνολο των παιδαγωγών και του προσωπικού, καλωσόρισε τους γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους την πρώτη ημέρα στο σχολείο. Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε πως στόχος της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου αποτελεί η σταθερή προσπάθεια ανάδειξης του παιδικού σταθμού σε “δομή πρότυπο ανάμεσα στα σχολεία της πόλης”, η οποία λειτουργεί “υπό τη σκέπη της Εκκλησίας, της Αγίας Βαρβάρας και του Θεού”. Ο ίδιος, ολοκλήρωσε τις ευχές του, ευχαριστώντας όσους στηρίζουν την “Παλάμη του Θεού” και λέγοντας προς τους γονείς τέλος, “Να χαίρεστε τα παιδιά, να τα καμαρώνετε, να έχουν μία καλή χρονιά και όλα ο Θεός να τα ευλογήσει και φέτος”.