Πολιτιστικές δραστηριότητες του ΕΠΑΛ Σύρου

Μέσα από το θέατρο, τον χορό τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο διεύρυναν φέτος τους πνευματικούς ορίζοντές τους οι μαθητές της Α’ Τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Σύρου.

Στο πλαίσιο της «Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με διαφορετικές μορφές τέχνης και να παρουσιάσουν δικές τους δημιουργίες.

Η θεατρική ομάδα του σχολείου στην οποία συμμετέχουν 25 μαθητές προσκαλεί το κοινό του νησιού στην παράσταση «Όταν η Θέμις έχει και νεύρα… και κέφια» με μονόπρακτα έργα του Δημήτρη Ψαθά, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Κωνσταντίνος Τουλούπης» στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα. Υπεύθυνες της ομάδας είναι οι καθηγήτριες Κυριακή Βαμβακούση και Σταυρούλα Σαρικάκη.

Χαρά και συγκίνηση θα προκαλέσουν τα μέλη της χορευτικής ομάδας της Α’ Τάξης μέσα από τη «δική τους ΣΥΝ-ΚΙΝΗΣΗ». Η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 29 Απριλίου και ώρα 20:30. στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί, όπου οι συμμετέχοντες μαθητές με υπεύθυνη τη γυμνάστρια του σχολείου Μάντυ Παπανδρέου πραγματοποίησε τις πρόβες της. Για κρατήσεις θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6983395209.

Στο πλαίσιο της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων συστάθηκαν και λειτούργησαν επίσης οι ομάδες φωτογραφίας με υπεύθυνο τον Βαγγέλη Γερασιμάτο  και κινηματογράφου με υπεύθυνη τη Σοφία Βαρθαλίτου. Οι ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στις 2 και 3 Μαΐου (09:00-13:00) στο χώρο του Εργαστηριακού Κέντρου του ΕΠΑΛ Σύρου. Οι επισκέπτες θα θαυμάσουν, μεταξύ άλλων, εργασίες της ομάδας Ρομποτικής, που συμμετέχει για μία ακόμη φορά στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό, χειροτεχνήματα από την ειδικότητα της Γραφικής Τέχνης, καθώς και τη δουλειά που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων.