Μεγάλη γιορτή ανακύκλωσης στην Τήνο

  • Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2013 - 09:05

Την αξία της ανακύκλωσης μαθαίνουν από πρώτο χέρι στην Τήνο οι μαθητές και οι κάτοικοι του νησιού. Ο Δήμος, σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών, «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο όλοι οι μαθητές μπορούν να ανακυκλώνουν άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, επιτυγχάνοντας, έτσι, σημαντικά αποτελέσματα.

Στη «Μεγάλη γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Τήνου», που ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως τις 19 Απριλίου, οι μαθητές θα μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης (Ο.Κ.Α.Α.) του Δήμου Τήνου, που είναι τοποθετημένο και λειτουργεί στο Μέσα Λιμάνι, μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες.

Η Γιορτή συμπεριλαμβάνει και διαγωνισμό ανακύκλωσης για τους μαθητές όλων των σχολείων του νησιού, διοργάνωση happenings στο χώρο του κάθε Ο.Κ.Α.Α., αλλά και τελετή απονομής επάθλων στους νικητές της Γιορτής Ανακύκλωσης. Στα έπαθλα συμπεριλαμβάνονται ένα ποδήλατο, ένα Mp4 και ένα Mp3 music player, αλλά το μεγαλύτερο έπαθλο είναι, αναμφίβολα, η εδραίωση περιβαλλοντικής συνείδησης που να γίνεται κάθε μέρα πράξη για όλους, με τους μαθητές να μετατρέπονται σε «πρεσβευτές» της διαδικασίας της ανακύκλωσης, επηρεάζοντας όλους τους κατοίκους του νησιού.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών και η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης» τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, και υλοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.