Παρατείνεται η λειτουργία ΚΗΦΗ και ΚΔΗΦ

  • Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2013 - 06:00

Μέχρι τις 31 Ιουλίου παρατείνεται η λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) των Δήμων, μετά από τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή οι Υπουργοί Εσωτερικών και Εργασίας.

Η τροπολογία, η οποία εγκρίθηκε με το νομοσχέδιο «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε στις 28 Μαρτίου προβλέπει (αρ. 47, παρ. 2) την παράταση για 7 ακόμη μήνες των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων των Δήμων, οι οποίες είχαν λήξει από 31/12/2012.

Όπως διευκρινίζεται στο ψηφισθέν νομοσχέδιο πάντως, «οι εν λόγω συμβάσεις σε καμία περίπτωση δεν μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου».

Με υπουργική απόφαση διατίθεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των ΟΤΑ Α’ βαθμού, ποσό μέχρι 3 εκατ. ευρώ για την καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού για τους μήνες που εργάζονταν χωρίς να τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί τους. Με τη ρύθμιση διασφαλίζεται η παροχή των υπηρεσιών 70 δομών ΚΗΦΗ και ΚΔΗΦ για το μεσοδιάστημα έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών από τον φορέα διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) και την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης του ΕΣΠΑ.

Στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων σε όλη την επικράτεια εξυπηρετούνται 1.521 ηλικιωμένοι και εργάζονται 276 εργαζόμενοι και στα Κέντρα Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας εξυπηρετούνται 1.176 άτομα με αναπηρίες και απασχολούνται 460 εργαζόμενοι.