Επίσκεψη Φώτη Χατζηδιάκου στο Σλέσβικ-Χόλασταϊν της Γερμανίας

Στο επίκεντρο ο τουρισμός

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου στο Γερμανικό κρατίδιο του Σλέσβικ-Χόλσταϊν (Schleswig Holstein), ο οποίος, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, συναντήθηκε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής με αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, με εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αρχής, καθώς και με παράγοντες του τουρισμού και του επιχειρηματικού κόσμου.

Στη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν διερευνήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δυο διοικήσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στους τομείς του τουρισμού, της απασχόλησης και της εκπαίδευσης, της προστασίας του περιβάλλοντος, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Σε συνάντηση που είχαν με τον τοπικό Υπουργό Οικονομίας, Απασχόλησης και Εμπορίου, καθώς και με τη δημοτική επιτροπή διοργάνωσης ιστιοπλοϊκών αγώνων, που προσελκύουν ετησίως 3.5 εκατ. επισκέπτες, τα μέλη της αποστολής αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες και ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί αναφορικά με την ανάπτυξη του ιστιοπλοϊκού και θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή.

Κατά την επιστροφή τους τα μέλη της αποστολής είχαν συνάντηση με την Πρόξενο της Ελλάδας στο Αμβούργο, τον Διευθυντή του ΕΟΤ Γερμανίας-Αυστρίας, καθώς και με δημοσιογράφους από το FVW, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά και ταξιδιωτικά περιοδικά στη Γερμανία και συνομίλησαν για την ανάγκη περαιτέρω στήριξης της τουριστικής συνεργασίας των δυο πλευρών.