Εισαγγελέας κατά Τσοχατζόπουλου

Στον χειρότερο του εφιάλτη εξελίχθηκε για τον πρώην ισχυρό πολιτικό άντρα, Άκη Τσοχατζόπουλο, η αγόρευση της εισαγγελέως κ. Γ. Αδειλίνη, η οποία εστίασε στη δωροδοκία, τις μίζες και τον παράνομο πλουτισμό εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Στις υποθέσεις που αφορούν στην αγορά των υποβρυχίων και των συστημάτων ΤOR M-1, κατά την εισαγγελέα, αποδείχθηκε πλήρως η δωροδοκία του πρώην υπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ο Τσοχατζόπουλος από τότε που σχεδίαζε τη δωροδοκία του σχεδίαζε λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας και το ξέπλυμα του χρήματος στον επιχειρηματικό κατασκευαστικό χώρο».

Όπως τόνισε «Οι μίζες μετουσιώθηκαν σε ακίνητα των μελών της οικογένειας του Άκη Τσοχατζόπουλου», σημειώνοντας ότι «Δωροδοκήθηκε εξακολουθητικά», ενώ οι μίζες που εισέπραξε προκάλεσαν ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως αποδείχθηκε από τη γερμανική δικογραφία και το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Είπε χαρακτηριστικά «Πήρε πολλά χρήματα. Ήταν αδιάφορο ότι οι μίζες θα μετακυλίονταν στους ώμους του ελληνικού λαού, που ήταν κατάχρεος και τον εμπιστεύτηκε με την ψήφο του».

Ήδη συνεχίζονται οι αγορεύσεις στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σήμερα του αναπληρωτή εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, και αύριο της Πολιτικής Αγωγής.

Αποδέκτες παρανομιών

Με τα παράνομα ποσά που εισέπραττε ο πρώην υπουργός αγοράστηκε και το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο ήταν στην κατοχή της συζύγου του κ. Βίκυς Σταμάτη, με την εισαγγελέα να αποφαίνεται ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα επιτρέψει την επιστροφή του.

Από την κ. Γ. Αδειλίνη εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε πλήρη επίγνωση των παράνομων αμοιβών του συζύγου της και όσον αφορά στο επίμαχο ακίνητο είπε πως «η Βίκυ Σταμάτη συμπεριφέρεται και ενεργεί ως ιδιοκτήτρια του ακινήτου από το 2002. Ήταν απαραίτητη η λήψη δανείου από την κ. Σταμάτη, ώστε να δικαιολογηθεί φορολογικά η μεταβίβαση του ακινήτου στο όνομά της», ενώ έκανε ειδική αναφορά στην πολυτελή ζωή των δύο συζύγων.

Για απόλυτη γνώση των παράνομων αμοιβών κατηγόρησε η εισαγγελέας και την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία προχώρησε σε πράξεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων του πατέρα της, μέσω αγοραπωλησιών τριών ακινήτων, συναινώντας και συμπράττοντας στο «ξέπλυμα», όπως σημείωσε.

Χαρακτηριστική δε η φράση της ότι «Οι μίζες μετουσιώθηκαν σε ακίνητα των μελών της οικογένειας του Άκη Τσοχατζόπουλου» ενώ συμπλήρωσε ότι ο πρώην υπουργός, μεθοδευμένα, «ξέπλενε» το παράνομο χρήμα από τον Μάιο του 1998, έως τον Απρίλιο του 2010.

Ετικέτες: