Κίνηση ενίσχυσης προς του φοιτητές

  • Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Η αεροπορική εταιρεία που εξυπηρετεί τις άγονες αεροπορικές γραμμές, εγκαινίασε πρόγραμμα στήριξης φοιτητών μέσα από το οποίο θα επωφεληθούν 500 νεοεισαχθένετες φοιτητές αφού θα τους προσφερθούν 18000 δωρεάν εισιτήρια για τις αεροπορικές τους μεταφορές.

Ποιοι επωφελούνται από το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αφορά τους νεοεισαχθέντες φοιτητές των ΑΕΙ του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης από τον τόπο σπουδών προς τον τόπο κατοικίας τους και το αντίστροφο. Οι φοιτητές θα προμηθευτούν τα δωρεάν εισιτήρια, τα οποία ανέρχονται σε 8 ανά έτος για τέσσερα ή πέντε χρόνια, μετά από υποβολή των σχετικών αιτήσεων που θα κληθούν να συμπληρώσουν.

Από την πρωτοβουλία αυτή θα ευεργετηθούν όπως αναφέρθηκε, 500 φοιτητές από όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 100 θα είναι από περιοχές που τα αεροδρόμια τους εντάσσονται στις άγονες γραμμές. Στις άγονες γραμμές ανήκουν νησιά των Κυκλάδων όπως η Μήλος, η Νάξος, η Πάρος και η Σύρος. Η διαδικασία της επιλογής θα κινηθεί με βάσει κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, καθώς η εταιρεία έχει πλήρη επίγνωση των οικονομικών δυσχερειών που βιώνει στη σημερινή εποχή η ελληνική οικογένεια και στόχος αυτής της κίνησης είναι η ελάφρυνση του βεβαρυμμένου προϋπολογισμού των οικογενειών σε ολόκληρη τη χώρα και ειδικότερα στα νησιά των άγονων γραμμών.

Σημειώνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά από 1 έως 15 Απριλίου αφού οι ενδιαφερόμενοι έχουν μαζέψει όλα τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά και η ανακοίνωση των ονομάτων όσων θα δικαιούνται τα εισιτήρια θα γίνει στις 2 Μαΐου.

Υπουργοί και εκπρόσωποι της εταιρείας

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας έχουν τεθεί στόχοι για την εξυπηρέτηση των αναγκών όσων έχουν ανάγκη και είναι σημαντικό για τον ίδιο να στηριχτούν οι νέοι στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους, αλλά και να ελαφρυνθεί το βάρος 500 οικογενειών που κάνουν το καλύτερο δυνατόν ώστε να σταθούν δίπλα στις προσπάθειες των παιδιών τους για ένα ποιοτικότερο μέλλον. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε το Πρόγραμμα το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Με τη σειρά του ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είναι προτεραιότητα του αρμόδιου υπουργείου να στηριχτούν οι κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και γι’ αυτό έχει αξιοποιηθεί κάθε νομοθετική ή εκτελεστική δυνατότητα ώστε να χρησιμοποιηθούν με τον σοφότερο τρόπο οι εθνικοί και οι ευρωπαϊκοί πόροι. Συνέχισε λέγοντας ότι είναι σημαντικό να παραμείνει η νεολαία της χωράς εντός του εκπαιδευτικού συστήματος.

Από την άλλη ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έθιξε το θέμα των υποδομών, στα νησιά, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως άγονες, των οποίων το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να δώσει έμφαση και να τις βελτιώσει. Παράλληλα θεωρεί αναγκαίο να γίνει επιμήκυνση των διαδρόμων, να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις για μεγαλύτερα αεροπλάνα, μεγαλύτερη συχνότητα με στόχο την αύξηση προστιθέμενης αξίας της χώρας.

 

Ετικέτες: